Neretai į norimą vietą pretenduoja net kelios dešimtys, o gal ir keli šimtai kitų norinčių. Tam, kad išsiskirtumėt iš kandidatų minios – naujo kostiumo ar šukuosenos gali būti jau per mažai. Turite parodyti ko išties esat verti.

1. Jus atsirinko ir pakvietė pokalbiui. Dirbti čia – jūsų svajonių darbas. Paskirtą dieną ir valandą jus pakviečia į pasitarimų salę. Užėję matote, kad bendrausite ne su vienu asmeniu, o su ištisa komisija. Pamėginkite įsivaizduoti, koks vidutinis tų žmonių amžius?

2. Vyksta įtemptas ir gana kietas pokalbis.
Komisijos nariai apipila visokiausiais klausimais, pradėdami visai paprastais ir baigia išties provokuojančiais. Vienas tokių klausimų jums įsimena labiausiai. Pamėginkite įsivaizduoti, koks buvo tas klausimas?

3. Berods interviu eina į pabaigą, pamažėle imate atsipalaiduoti. Panašu, kad darbą jau turite. Staiga, vienas komisijos narių pradeda vardinti silpnąsias jūsų puses. Kokias vieną ar kelias ne iš pačių geriausių jūsų savybių pamini?

4. Tos pačios dienos vakarą pasigirsta skambutis. Tai priėmimo komisijos pirmininkas, skambina jums ir pasiūlo darbą. Ką jam pasakote?

Sveikiname sėkmingai praėjusius atranką! Įsidarbinimas, tai vienas svarbiausių įvykių žmogaus gyvenime, galintis lemti visą tolesnį likimą. Tai beveik tas pats, kaip ir įsipareigoti santuokai su mylimu žmogum. Čia išties gana daug bendrų sąsajų. Abiejuose atvejuose yra tam tikri lūkesčiai, poreikis veikti išvien, dalijimasis atsakomybe, sėkmės ar nesėkmės rizika, teigiamomis ar neigiamomis pasekmėmis.

Jūsų atsakymai, šio siužeto formate, taip pat rodo ir tam tikras jūsų viltis bei lūkesčius romantinių santykių srityje.

1. Vidutinis komisijos narių amžius – parodo jūsų idealaus partnerio vidutinį amžių.

2. Klausimas kuris įsiminė labiausiai – tai klausimas kurį svajojate užduoti savo partneriui, būsimai žmonai ar būsimam vyrui.

3. Jūsų silpnosios vietos, kurias paminėjo komisijos narys – tai tos pačios savybės dėl kurių jus ir myli jūsų partneris. Gali pasirodyti keista. Bet trūkumas, kurį sau patys prisipažįstate, jau savaime netenka didelės dalies savo negatyvumo. Be to, nėra tokių trūkumų, kurių nebūtų galima paversti, tam tikrais privalumais.

Jei yra ydų, kurias sau pripažįstate, tai reiškia, kad jau kažką ir darote ir keičiatės. Tarkim, buvo pasakymas, kad „turite mažai patirties“, tai gali reikšti, kad santykiams su partneriu jūs suteikiate naujumo ir gaivos pojūtį, „nepakankamai užsispyręs“ – esate švelnus partneriui, su jumis lengva ir t.t.

4. Iš jūsų reakcijos į darbo pasiūlymą galima spręsti apie tai, kokia bus jūsų reakcija į pasiūlymą tuoktis.

(Pagal japonų mokslininkų Tadahiko Nagao ir Isamu Sayto metodiką)