„Vaikus auginančios moterys turi daug potencialo ir yra ambicingos. Žinau, kad didelė jų dalis domisi inovacijomis, technologijomis, siekia tobulėti, slapta pasvajoja apie savo nuosavą verslą. Joms tik reikia mažo padrąsinimo ir truputį pagalbos ir, esu tikra, Lietuvoje turėsim naujų sėkmingų startuolių, - sakė populiarių portalų Manodrabuziai.lt ir Musumazyliai.lt įkūrėja Milda Mitkutė, viena iš projekto „Išmani moteris“ mentorių.

Projektas „Išmani moteris“ padės moterims, kurios net ir nebūdamos technologijų specialistės nori kurti verslą, paremtą išmanumu. Laukiamos visos moterys, tačiau ypatingas išskirtinumas – projekto lankstumas prisiderinant prie mamų, auginančių vaikus, grafiko.

Projekto „Išmani moteris“ dalyvės gaus ne tik technologinių žinių, bet ir verslui kurti reikalingos informacijos, naudingų konsultacijų ir pagalbą vystant realius projektus, ekspertų patarimų. Moterys bursis į komandas, kurs savo idėjas arba prisidės įgyvendinant kitas, sutiks partnerių ar investuotojų.

Jau šiandien moterys gali registruotis į projektą „Išmani moteris“ www.ismanimoteris.lt, pirmas projekto renginys planuojamas birželio 4 d.

„Nors pagrindinis projekto tikslas – padėti moterims sukurti naujus išmanius verslus, iš to laimės ne tik jos, bet ir visa valstybė, kuriai svarbu plėtoti verslumą, mažinti bedarbystę bei didinti moterų kvalifikaciją IT srityje “, - sakė Arūnas Karlonas, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius.

Projektą inicijavo ir vykdo idėjas kuriančių ir įgyvendinančių žmonių ir agentūrų bendruomenė United Agencies ir Lietuvos mobiliųjų aplikacijų gamybos ir leidybos lyderė App Camp. Projekto globėjai – LR Ūkio ministerija ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)