„Sunkiausia buvo įrodyti, kad ir ne anglas Anglijoje gali sukurti sėkmingą verslą ir tą pačią paslaugą gali padaryti geriau, bet tarp žinomų grožio salonų vyksta kova, kad tik pas save pritrauktų klientą ar žinomą žmogų“,- sako Gintarė Lisauskienė, beveik prieš ketverius metus Londone įkūrusi grožio ir sveikatos paslaugas siūlančią kompaniją „Blossom and Jasmine“.

Moteris skaudžiai prisimena nelengvą pradžią, kuomet tiesiai iš mamos namų atsidūrė tolimoje šalyje, net nemokėdama kalbos. Lietuvių Anglijoje tada dar tebuvo vienas kitas. Tiesa, mergina atvyko kartu su draugu, kuris dabar yra jos vyras ir labai palaiko visuose jos projektuose.

„Aš svajojau būti kirpėja ir studijuoti Lietuvoje. Bet susiklostė taip, kad grįžti studijuoti buvo per brangu... 12-ą klasę man teko baigti Anglijoje, tad pagalvojau, kad gal bus geriau čia studijas ir tęsti, bet tikrai buvo sunku, nes viskas buvo anglų kalba“.

Dabar išgarsėjusi lietuvė darbų nesibaidė – iš pradžių teko padirbti ir viešbutyje, ir MacDonalde. Paskui pradėjo mokytis kosmetologės darbo, o baigusi kursus jau įsidarbino Elizabeth Arden salone, paskui Selfridge, Bliss ir Harrods.

Darbšti moteris prisimena, kad vis daugiau ir daugiau klientų ėmė prašyti atvykti į namus, biurus, ruošti vestuvėms. Nuo to ir prasidėjo - viena kliente klausė, gal žinai personalų trenerį, kita - gerą kirpėją ir taip toliau. Tada ir kilo mintis suburti profesionalią komandą, su kuria galėtų dirbti.

„Aš ėmiau domėtis, ar tai būtų pelninga, kiek kainuotų reklama. Mano vyras, dirbantis su nekilnojamu turtu, manim patikėjo ir davė pinigų, taip buvo įkurta prabangias paslaugas siūlanti kompanija „Blossom and Jasmine“,- sako G.Lisauskienė.

Gintarė Lisauskienė
„Dirbti reikia daug ir gerai, bet nešokti į viršų labai aukštai: geriau išlieti pamatus, kad jie stovėtų tvirtai, o tada viršūnė pati pasilenks tau“.

Gintarė neneigia, kad iš pat pradžių buvo labai sunku finansiškai sukurti ir išlaikyti komandą, nes viską, ką uždirbdavo, sudėdavau atgal.

„Verslo pradžia buvo labai brangi, o vyras po poros mėnesių pasakė, kad mes daugiau investuoti negalime, ir jei noriu tai toliau daryti, tai reikia sumažinti išlaidas, bet naujam verslui juk reikia vis daugiau. Sumažinau komandą, padariau planą, kad dirbsim iš pradžių tik Londone ir blogiausiu atveju dirbsiu viena su keliomis merginomis 7 dienas per savaitę. Nes man buvo gėda pažiūrėti vyrui į akis - juk aš jam garantavau, bet tikrai tokios minties neturėjau, kad jau viskas baigta! Ir, aišku, man likimas nusišypsojo ir mūsų klientė Uma Thurman mus išgyrė. Taip žmonės patikėjo, kad jeigu jau jai geras servisas patiko, tai patiks ir jiems“,- šypsosi moteris. 

Savo paslaugas G.Lisauskienė pristatinėjo žurnalų redaktoriams, kurie labai gerai įvertino visus darbus - manikiūrai ir pedikiūrai buvo geriausios kokybės. „Taip ir prasidėjo: vienas parašė, kitas parašė, kažkas paprašė padaryti manikiūrą fotosesijai, TV užsakė padaryti makiažą ir šukuosenas laidai - apie 60 žinomų žmonių komandai. Rezultatas buvo puikus. Visi pradėjo kalbėti apie mus“.

Moteris džiaugiasi, kad dabar jos komanda yra kviečiama į VIP asmenų renginius ir ja yra pasitikima. Neseniai sukūrusi ir pristačiusi ekologiškų aromaterapinių žvakių kolekciją, garsi kosmetologė yra įsitikinusi, kad žmonės tikrai gali viską pasiekti patys, tik nereikia tingėti ir laukti, kad kažkas atneš tau viską ant lėkštutės. „Dirbti reikia daug ir gerai, bet nešokti į viršų labai aukštai: geriau išlieti pamatus, kad jie stovėtų tvirtai, o tada viršūnė pati pasilenks tau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)