Pasirodo, biuro džiunglių įstatymai toli gražu ne visada palankūs karjeristams. Taigi, penkios karjeros klaidos, neretai daromos vadovaujantis pačiais geriausiais ketinimais.

Daugiau dirbsi - daugiau pasieksi

Nakvoti biure, neštis darbinius popierius namo, prisiimti papildomų veiklų - atrodytų, toks darbuotojas turėtų būti valdžios liaupsinamas. Iš tikro reikšmės turi ne darbo kiekis, o jo kokybė arba efektyvumas. Nereikėtų stebėtis, kad paaukštinimą ir materialinį paskatinimą gauna kolega, reguliariai pietaujantis kavinėje ir išeinantis iš darbo laiku. Jis daro ne daugiau, o tikriausiai geriau.

Imiesi sunkiausių užduočių

Egzistuoja manymas, kad sudėtingiausios užduotys priverčia mus tobulėti. Žinoma, bandydama išsisukti iš ekstremalios nežinomos situacijos, greičiau išmoksi plaukti. Tačiau jei nesusidorosi vieną kartą, o paskui ir kitą? Kur kas efektyviau iš pradžių ties sudėtingais projektais dirbti antraeiliais vaidmenimis. Klausytis, analizuoti ir nebijoti uždavinėti klausimų - štai trys pagrindinės šio etapo taisyklės.

Išmanai vieną sritį

Visada dirbti vienoje vietoje, vienoje sferoje kartais - klaidingas sprendimas. Būtina tobulėti, sužinoti vis ką nors naujo, mokytis ir išbandyti save kitose srityse. Suprasdama vidinius ryšius tarp skirtingų sferų, tapsi geresne specialiste, nei tas, kuris ilgai sėdi vienoje vietoje.

Mokaisi, mokaisi ir dar kartą...

Svarbu nepulti į kraštutinumus siekiant tobulėti. Seminarai, stažuotės - gerai, tačiau nereikia pamiršti, kad žinios gaunamos ne tam, kad visą sieną nuklijuotum sertifikatais, o tam, kad pritaikytum juos darbe.

Užtat mane mėgsta vadovas

Patikti vadovams - ne pagrindinė tavo užduotis. Kur kas svarbiau - mokėti dirbti komandoje ir bendradarbiauti su kolegomis. Darbo rezultatai kur kas svarbiau, nei mokėjimas pataikauti. Taigi ramybė, tiktai ramybė. Ir nepamiršk, kad be darbo, yra ir visas gyvenimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)