Šįkart pristatoma optinė iliuzija atstoja tam tikro tipo asmenybės testą: atsižvelgdami į tai, kaip žmogus interpretuoja regimą vaizdinį, psichikos sveikatos specialistai gali daryti išvadas apie jo mąstymo ypatumus, konkrečiai – vertinimo, išvadų darymo mechanizmus.

Šį portale arynews.tv pateiktą testą reikia atlikti per 6 sekundes.

Testuojamiems asmenims parodomas po vandeniu darytą nuotrauką primenantis paveikslėlis, kuriame pavaizduota grupelė narų su akvalangais ir įvairios žuvys. Vis dėlto galima įžvelgti dar kai ką.
Tai, ką pavyks pastebėti per pirmąsias šešias sekundes, ir lemia šio asmenybės testo išvadas.

Taigi, giliai įkvėpkite ir pažiūrėkite į paveikslėlį.

Ką visų pirma pavyko pamatyti?

Narus ir žuvis

Jeigu vos metę žvilgsnį į paveikslėlį pastebėjote tarp žuvų nardančius žmones narų kostiumais, vadinasi, esate ypač kategoriškas – taip teigia ekspertai.

Matyt, mažai kas laiko jus giliai mąstančia asmenybe. Jūsų vertinimus veikiausiai iš esmės nulemia pirmasis įspūdis, o bent kiek pasigilinti į žmones arba reiškinius jums visiškai nerūpi.

Veidus

Jeigu pirmiausia užfiksavote du veidus, vadinasi, nesate linkęs į kategorškumą.

Veikiausiai gebate skaityti tarp eilučių, be to, norėdami padaryti išvadas kokiu nors klausimu, visada stengiatės surinkti kuo daugiau informacijos konkrečia tema. Racionalus požiūris jums neabejotinai padeda nepasiduoti šališkumui ir atsispirti prietarams bei primestoms nuostatoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją