Reikia skirti laiko tobulėjimui šioje srityje ir ilgainiui būsite savo srities specialistais, nes tai, ką galite daryti su džiaugsmu, galiausiai pradėsite daryti iš tiesų gerai ir profesionaliai. Kai tik tapsite savo dalyko asu, labai tikėtina, kad Jūsų veikla ims nešti ne tik savirealizacijos džiaugsmą, bet ir finansinę naudą.

O kaip išdrįsti visa tai pasirinkti, kai aplink nuo mažens esi „įgrūstas“ į tam tikrus visuomenės standartus ar tėvų suformuotus norus, lūkesčius? Kaip suprasti, kur tavo pašaukimas, tavo mylima veikla? Nuo ko pradėti? Į ką akcentuotis? Ir kaip išdrįsti daryti tai, kas esi iš tikrųjų?

Į visus šiuos klausimus bandysime atsakyti vasario 7 dieną, 16 valandą renginyje “DARYK TAI, KAS TU ESI”, kuris vyks salotų bare „Mano guru“. Norime pakviesti paklausyti įkvepiančių istorijų, priversti šypsotis ir parodyti, kad didelę žmogaus laimės dalį sudaro mėgstamas darbas, mėgstama veikla ir tuo užsiimant visada pasiveja sėkmė. Juk taip norėtųsi kiekvieną pirmadienį į darbą keltis su šypsena ir užsidegimu... Juk taip norėtųsi, kad nebebūtų skalambijama visuomenėje apie sunkiuosius pirmadienius...

Tarp renginio svečių yra seminarų autorius ir lektorius Darius Čibonis. Dažnai prisistatantis, kaip pardavėjas iš prigimties. Jis papasakos kaip prieš 20 metų pradėjo savo karjerą, pardavinėdamas brangiausias konsultavimo paslaugas. Pats Darius sako, jog „reikia pajusti, į kurią pusę esi nešamas ir, jeigu kelionė maloni, gali judėjimą, srovę sustiprinti ir greičiausiai ką nors pasieksi“.

Renginyje taip pat dalyvaus Inga Stasiulytė, kuri nors ir studijavo rūbų dizainą, bet save atrado muilo gamyboje. Mergina Vilniuje atidarė natūralaus rankų darbo muilo namus „Muilinė“. Pasak Ingos jos pažintis su muilu prasidėjo labai netikėtai. Vieną dieną ji tiesiog nusipirko knygą apie muilo virimą, išvirė pirmą partiją muilo ir suprato, kad per muilą gali išreikšti save bei savo kūrybines mintis.

Kiekviena sėkminga profesija reikalauja iš žmogaus pašaukimo. Turbūt ryškiausias pašaukimas – būti kunigu. Renginyje dalyvaujantis Algirdas Toliatas – Lietuvos policijos kapelionas. Lietuvoje, Prancūzijoje, Italijoje teologiją studijavęs Šv. Pilypo Nerio oratorijos narys tikina, kad kunigystė jam pačiam buvo didžiulis netikėtumas: „Netikėtai įsimylėjau Dievą ir jau nieko nebegalėjau daryti kito“.

Renginio DARYK TAI, KAS TU ESI lektorius Andrius Plindinas – profesionalus, kūrybiškas, energingas dizaineris - floristas, sodų dizaineris, juvelyras. Andriaus kelias į floristo profesiją prasidėjo nuo aplinkos spaudimo ir bandymo įtikinti, kad šis kelias ne jam ir kad pasirinkęs jį jaunas vyras prapuls. Dažnas jam kartojo, kad floristika – ne vyriškas užsiėmimas, o pats Andrius šiandien gali pasakyti – tai toli gražu ir ne moteriška veikla. Andrius renginio metu “laužys” stereotipus apie profesijas bei papasakos apie savo karjerą.

Atsargos karininkas Kęstutis Vingilis su renginio svečiais pasidalins istorijomis apie savo ilgą kelią ir išbandytus profesinius kelius, tarp kurių Azijos studijos VU ir intensyvios kelionės po Tolimuosius Rytus, 9 metai karinės patirties bei 7 metų lektoriaus patirtis.

Apie savo aistrą ir profesiją tapusia gyvenimo būdu papasakos Bernardas Židonis. Jis užaugęs išdrįso įgyvendinti vaikystės svajonę ir jau 20 metų yra profesionalus orlaivio pilotas.

Kadangi renginio “Daryk tai, kas tu esi” tikslas yra labai konkretus – teigiamais pavyzdžiais įkvėpti ir parodyti, kaip svarbu yra sekti paskui savo svajonę ir rinktis tokį darbą, kuriam turi pašaukimą ir kuris yra malonus širdžiai, tai sunku buvo įsivaizduoti tinkamesnę renginio vietą nei pozityvumo, gerų idėjų, šypsenų bei noro padėti kupinas salotų baras “Mano guru”, esantis Vilniaus gatvėje 22/1.

Tai vieta, kurioje ne tik sveikas, subalansuotas maistas bet ir nepaprastai teigiama atmosfera. Vilniečiai jau seniai pamėgo šią vietą, kurioje ne tik pietauja, švenčia, susitinka su draugais, bet ir ateina pasidžiaugti vienatvės valandėle. “Mano Guru” gali pasigirti nuolatiniais klientais, kurie čia lankosi jau visą dešimtmetį, o paklausus, kodėl vis sugrįžta, dažnas atsako, jog dėl to, kad čia pavalgius jautiesi sotus, bet lengvas ir norisi eiti dirbti, o ne prigulti!  

“Mano Guru” – tai ne pelno siekianti organizacija, kuri sudaro sąlygas socialinės atskirties asmenims reabilituotis ir reintegruotis į visuomenę. Didžioji dalis šios kavinės darbuotojų yra asmenys, kurie serga priklausomybės ligomis ir dalyvauja reintegracijos projekte. Čia dirbantis personalas turi galimybes gauti legalias pajamas, yra skatinamas pasitikėti savimi, todėl kiekvienas “Mano Guru” apsilankęs klientas prisideda prie sėkmingos šių žmonių reintegracijos į visuomenę, skatina jų pasitikėjimą savimi bei griauna visuomenėje nusistovėjusius stereotipus apie socialinės atskirties žmones.

Nebūkite abejingi ir Jūs. Ateikite neformalioje aplinkoje paklausyti pranešėjų uždegančių gyvenimo istorijų, pakalbinkite Juos, užduokite Jums aktualių klausimų, susipažinkite, padiskutuokite su bendraminčiais ir praleiskite vakarą turiningai.

Lauksime Jūsų renginyje DARYK TAI, KAS TU ESI vasario 7 d., 16 val. salotų bare „Mano guru“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)