Bet tenka pripažinti, kad pastaruoju metu esate kiek pasimetęs ir jaučiatės lyg ne savo kailyje, nes kiekviena jūsų diena atrodo ilgesnė už buvusią prieš tai.

Kaip manote, gal atėjo metas priimti tvirtą sprendimą? Jei jaučiatės tarsi priėjęs kryžkelę, patikėkite, jūs toks ne vienas: beveik visi mano pažįstami, kurie dirba 10 ir daugiau metų yra atsidūrę panašioje situacijoje. Žinau, kad tai skaudina ne tik jus, bet ir jūsų artimuosius.

Viskas labai paprasta – darbe tiesiog privalote būti laimingas. Būtinai. Kartais išmintinga susivokti, jog jau metas palikti blogas patirtis ir siekti geresnių, sakoma pranešime spaudai.

Bet prieš priimant skubotą ir dažnai neapgalvotą sprendimą, pabandykite įsivaizduoti, kaip turėtų atrodyti jūsų ideali darbo aplinka. Atminkite, kad lengviau nustverti naują darbą tuomet, kuomet dar dirbate. Prieš iškrėsdami ką nors, dėl ko gali tekti gailėtis, truputėlį atsitraukite ir objektyviai įvertinkite esamą situaciją. Ir tuomet nuspręskite, ar jau tikrai metas pasitraukti.

Kad viskas vyktų kuo sklandžiau, pirmiausia reikia pradėti nuo savo ateities lūkesčių strategavimo. Tik tuomet bus galima nuspręsti, ar vizija atitinka realybę. Žvilgtelėję į šias keturias esmines sritis įvertinkite savo darbą.

Siekiai

Žinoma, jog nors siekdami karjeros norite užkopti nors keliais laipteliais aukštyn. Bet pirmiausia privalote turėti karjeros tikslą, antraip dreifuosite lyg patrakęs keisdami vieną darbą kitu. Tad jei dar nesusidėliojote savo ilgalaikių tikslų, pats laikas tai padaryti dabar. Pasvarstykite: kur norėtumėte būti po metų ir ar būdamas dabartiniame darbe ten nukeliausite?

Įgūdžiai

Tikrai turite džiaugtis, jei esate toje vietoje, kur galite pilnai atsiskleisti, pritaikyti savo įgūdžius ir esate kasdien skatinamas įgyti naujų įgūdžių. Jei netikite tuo, ką darote, tikriausiai jūsų aplinkoje nėra iššūkių, skatinančių jus pilnai atsiskleisti, Taigi išdrįskite paklausti savęs – ar šiame darbe reikalinga visa jūsų įgūdžių paletė, ar išmokstate jūs čia ką nors naujo?

Apdovanojimai

Nereikia nė sakyti, kad labai svarbus aspektas – jūsų atlyginimas ir bonusų kraitelė. Bet pinigai dar ne viskas: galite uždirbti šešiaženklę sumą ir vis tiek būti nelaimingas. Darbe jūs turite patirti vidinę kompensaciją – tai atlygis, gaunamas po sunkios darbo dienos. Jei jums stinga nors vieno iš šių atlygių, tuomet nusivylimas turi turėti paaiškinimą. Taigi, ar uždirbate tiek, kiek esate vertas ir ar patiriate pilnatvės jausmą?

Lyderystė

Nenorite pripažinti, bet, deja, jūsų vadovas gali jūsų gyvenimą paversti varganu. Būtent prasti santykiai su bosu yra esminė priežastis, dėl kurios imamasi medžioti naujo darbo. Paklauskite savęs, ar būtent jūsų viršininkas yra tikra problema jūsų darbe, ypač, jei jam nerūpi jūsų interesai. Viršininkas yra jūsų sąjungininkas ar visgi priešas?

Prieš priimant svarbiausią sprendimą savo gyvenime, tokį, kaip darbo keitimas, svarbu objektyviai įvertinti esamą situaciją. Jei atsakėte sau į viršuje pateiktus klausimus, pamatysite, ko trūksta, o kas visiškai yra savo vietoje. Tik tuomet priimsite racionalų, absoliučiai argumentuotą sprendimą.

Jei nuspręsite, jog laikas judėti tolyn, ieškodamas darbo naudokite šį vertinimą. Tuomet galėsite būti tikras, jog bet kokia nauja galimybė padės jums įgyvendinti tai, ko siekiate.

„Pagaliau ryžtantis išeiti iš taip tau įgrisusio darbo pamatysite, kokie platūs ir ilgi keliai atsiveria. Aš pasirinkau drastišką veiksmą (arba pokytį), drįsau įsteigti savo įmonę ir niekada gyvenime to nesigailėjau. Jei būna sunku ir ne viskas klostosi nepriekaištingai, bent jau žinai, kad dėl to tau niekas „neduos velnių“, esi savo paties bosas. Jei dar kada nors atsidurčiau aklakelyje tarp nemėgstamo darbo ir šviežios pradžios, pasielgčiau lygiai taip pat.“ Savo patirtimi dalinasi nemokamasadresas.lt steigėjas Romualdas Mačiulis.

Nepamirškite siekti savo idealo – ieškoti darbo, kurio trokštate, o gal įsteigti savo verslą ir kurti darbo vietas. O galbūt visgi svajonių darbas yra būtent ten, kur esate dabar, tik privalėjote tai sau įrodyti?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)