Nustosiu švaistyti pinigus nereikalingiems daiktams

Kai tik išgirstate apie naują madą ar šiuolaikinį elektroninį žaisliuką, dėl kurio visi kraustosi iš proto, praktiškai visada kyla noras pačiam tai įsigyti, patikrinti savo kailiu. Paprastas patarimas, kuris leis sutaupyti nemažai pinigų ir laiko ilgalaikėje perspektyvoje, skamba taip: atitrūkite pagaliau nuo madų ir dirbtinių ažiotažų ir gyvenkite pagal kišenę.

Aš būtinai sulauksiu proveržio karjeroje per artimiausius kelis metus

Galbūt ir sulauksite. O gal ir ne. Tiksliai galima pasakyti tik viena – jūs negalite žinoti, kada konkrečiai pasieksite sėkmę. Veiksmų planas – puikus dalykas, pažangos analizė – dar geriau. Tačiau įvarydami save į aklavietę ir įtikinėdami, kad reikia laikytis įsikibus būtent šios veiklos jūs sulauksite tik daugybės nusivylimų.

Reikia labai daug dirbti, kad gerai save užsirekomenduočiau

Atleiskite, o kieno būtent akyse ruošiatės užsirekomenduoti? Be to, kodėl jums reikia labai daug dirbti, kad kažkam patiktumėte? Tobulinkite save savo paties labui. Žmonių pagarbos sulauksite automatiškai, kai tik jie pamatys, jog su jumis viskas gerai. Kai be paliovos stengiatės nusipelnyti jų pritarimo, jūs klaidingai suprantate, ką reiškia tikroji sėkmė. Eikite ir darykite, kas jums patinka šiame pasaulyje. Darykite dėl to, kad tai patinka jums patiems, o ne dėl to, kad visi aplinkui jums aiškina, ką privalote.

Jeigu elgsiuosi kitaip, į mane atkreips dėmesį

Gali būti, kad tikrai atkreips. Tačiau tada nustosite būti savimi. Ir jeigu nenorite praleisti viso likusio gyvenimo apsimetinėdamas ir vaidindamas svetimus vaidmenis, jums nereikalingos jokios kaukės. Tai nėra sudėtinga – jaustis komfortiškai savame kailyje. Jeigu žmonėms tai nepatinka, tegu tai bus jų problemos.

Tikra meilė vis tiek mane susiras

Patikėkite, jūsų antroji puselė nenukris jums į glėbį iš dangaus. Kad užmegztumėte santykius, reikalingi šiokie tokie susipažinimo ir susitikinėjimo įgūdžiai. Jeigu kiurksote namuose, niekur neiškišdamas nosies, nesitikėkite, kad princas ar princesė pasibels į jūsų duris. Turite rizikuoti ir daryti tai širdimi. Tai bus baisu, nekomfortiška ir netgi skausminga, tačiau rezultatas bus to vertas.

Ruošiuosi pagaliau išsimiegoti per artimiausias išeigines

Pažadate sau, kad dabar jau tiksliai per išeigines išsimiegosite, o paskui kažkas paskambina ir kažkur pakviečia… Ką gi, kokybišką miegą galima pamiršti. Ir čia nėra nieko smerktino. Jūs jaunas. Norite pasilinksminti. Tačiau linksmintis reikia taip, kad nenukentėtų sveikata. Miegas yra būtinas ir jūs puikiausiai tai žinote. Dėl to nustokite sau meluoti, kad nieko baisaus, kad sekantį savaitgalį tiksliai išsimiegosite.

Manau, laikas pradėti elgtis kaip dera suaugusiam žmogui

Jeigu ką, tai jūs jau esate suaugęs žmogus ir esate už save atsakingas. Ir jeigu dar niekad negirdėjote, tai gyvenimas yra dovana. Nereikia žvelgti į viską, ką turite, kaip į savaime suprantamą dalyką. Pasirūpinkite emocine, protine ir dvasine sveikata. Ir liaukitės teisintis, kai toliau gadinate sau gyvenimą.

Skirsiu dėmesio tam, kad išties reikšminga

Na taip, žinoma. Išmanieji, kompiuteriai, televizorius mums trukdo. Pagalvokite apie tai šitokiu būdu: kur kas geriau kalbėtis su žmogumi akis į akį ir matyti gyvą reakciją, o ne vien įsivaizduoti ją ekrane geltonuojančių šypsenėlių pagalba.

Man reikia gero sukrėtimo

Garsiai pareiškiate, kad norite augti, trokštate rimtų darbų ir veiksmų. Tačiau kai kažkas nutaria pasirūpinti jūsų augimu ir parodo kalną, į kurį reikia užkopti, jūs supasuojate ir pradedate pykti ant šio žmogaus. Jeigu išties norite augti, išmokite įveikti kliūtis. Gyvenimas – ne pasivaikščiojimas parke, būkite pasirengę tikriems mūšiams.

Šaltinis
Temos
Tradicinių vertybių tinklapis „Šeima ir namai“