Dėl būsenos, vadinamos misofonija, kai kurie žmonės patiria intensyvią emocinę reakciją į tam tikrus garsus.

Anksčiau medikų nuomonė dėl misofonijos buvo skeptiška, tačiau neseniai Newcastle universiteto (angl. Newcastle University) mokslininkai rado skirtumus misofonijos kamuojamų žmonių smegenų priekinėje skiltyje.

Naujame pranešime, kuris buvo išleistas žurnale „Current Biology“, mokslininkai pareiškė, kad skenavimo metu pastebėjo pokyčius nuo misofonijos kenčiančių žmonių smegenų veikloje, kai buvo išgirstami tam tikri garsai.

Paaiškėjo, kad pakinta šių žmonių emocijų kontrolės mechanizmas, dėl kurio jų smegenys nuo tam tikrų garsų pervargsta.

Newcastle universiteto Neurologijos instituto (angl. Institute of Neuroscience) mokslininkas daktaras Sukhbinder Kumar pareiškė: „Svarbūs smegenų pokyčiai yra dar vienas įrodymas, įtikinantis skeptišką medicinos bendruomenę, jog ši būsena yra neišgalvota.“

Viena nuo misofonijos kenčianti moteris pasakojo, kad jos šeimos gydytojas (angl. general practitioner; GP) pradėjo juoktis, kai ji įvardijo savo simptomus.

29 metų moteris Olana Tansley-Hancock buvo vos aštuonerių, kai pietūs ar vakarienė prie vieno stalo su šeima tapo nepakenčiami.

Olana Tansley-Hancok pareiškė: „Dėl valgančių šeimos narių keliamo garso buvau priversta valgyti viena savo miegamajame. Tai galiu apibūdinti tik kaip norą trenkti žmonėms kumščiu į veidą, vos išgirsdavau juos kramtant, ir bet kuris mane pažįstantis žmogus patvirtintų, kad tai nepanašu į mane.“