Portalas „Metro“ rašo apie vieną lietuvį, nusprendusį imtis inovatyvaus, netradiciško ir, galima, sakyti, skanaus būdo, kuris užtikrintų, kad jo CV darbdavys peržiūrės.

Vaikinas apsirengė kaip pasiuntinys ir pristatinėjo kompanijoms spurgų dėžutes – juk žmonės visada jas atidaro.

25-erių metų rinkodaros specialistas Lukas Yla visai neseniai persikraustė iš Vilniaus į San Franciską – tai buvo vaikino svajonė nuo tada, kai jis pradėjo dirbti su technologijomis prieš 5-erius metus.

Portalui „Metro“ jis sakė: „Jaučiau, kad atėjo tinkamas metas išbandyti save. Klausiau savęs, kaip toli galiu nueiti mieste, kur konkurencija yra žymiai didesnė, kur nieko nepažįstu, neturiu darbo patirties JAV ir greičiausiai viską turėsiu pradėti iš naujo.“

Praėjusį mėnesį lietuvis pradėjo ypatingą savo rinkodaros kampaniją, siekdamas atkreipti kompanijų dėmesį į save.

Jis apsirengė marškinėliais, kuriuos dėvi JAV siuntinių pristatymo kompanijos „Postmate“ pasiuntiniai, nusipirko keletą dėžučių su šviežiomis spurgomis iš „Mr Holmes Bakehouse“ ir kiekvienoje dėžutėje paliko tokią žinutę:

„Ieškojau tiesioginio būdo, kaip pasiekti žmones, kurie kompanijose priima sprendimus. Maniau, kad paprasčiausiai atnešdamas savo gyvenimo aprašymą, nieko nepasieksiu, nes konkuruosiu su tais, kurie turi darbo patirties San Franciske“, pasakojo Lukas.

„Taigi, kaip rinkodaros specialistas, aš atlikau tam tikrą tyrimą apie save, savo konkurencingumą, kompanijas, kuriose galėčiau dirbti ir sukūriau šią darbo paieškos kampaniją.

Tai galėjo atrodyti kaip triukas, tačiau buvo tiksliai suplanuota kampanija, bandyta daug kartų, kol pagaliau jai pradėjo sektis. Pradėjus kampaniją, išbandžiau ją keliais variantais skirtingų dydžių kompanijose, su skirtingomis tikslingomis auditorijomis ir reklamos tekstais.“

Panašu, kad lietuviui pavyko: „Iki šiol jau išdalinau daugiau kaip 40 dėžučių su spurgomis. Šiek tiek daugiau nei 10 palikau reklamos kūrybos agentūrose ir likusias – technologijų kompanijose. Mane jau pakvietė į 10 interviu, o su pora kompanijų taip pat planuojami pokalbiai“, – pasakojo Lukas.