Kartais norisi pažinti ir tai, kas yra arti, ar pamatyti tai, ko paprastas gidas niekada neparodytų.

Geriausias rekomendacijas aplankyti vieną ar kitą vietą visuomet maloniausia ir patikimiausia gauti iš žmogaus, kuris pats viską matė ir patyrė. Būtent dėl to Britanijoje gyvenantys lietuviai gali pasikliauti tinklalapiu keliauninkas.co.uk. Tai - ne tik informacinis - pramoginis tinklalapis kelionių megėjams, bet ir vienas iš didžiausių tinklalapių apie keliones Anglijoje lietuvių kalba. Čia galima rasti aprašytų vietų, apie kurias dar nežinojote. Be to, šiuo metu tai vienintelė kelionių organizavimu Didžiojoje Britanijoje ir Europoje užsiimanti įmonė, orientuota į lietuvius, gyvenančius Anglijoje.

Tinklalapio autorius, Sigitas Duoblis, sakosi mėgstantis keliones ir naujas patirtis bei įspūdžius. 2006 metais, atvykęs į Didžiąją Britaniją, jis nepuolė ieškoti darbo kaip visi kraštiečiai.

"Atvykau į Londoną, apsistojau kaip ir visi lietuviai, bendrai nuomojamame name. Pasidėjau lagaminą ir išėjau į pirmą pasitaikiusį barą. Priėjau prie vietinių anglų ir paprašiau, kad paaiškintų, kaip nuvažiuoti iki BigBeno. Negalėjau sėdėti namuose, norėjau aplankyti Londoną ir viską pamatyti savo akimis. Šitaip per pirmas dienas savarankiškai apkeliavau visą miestą", - pasakojo Sigitas.

Vėliau jo pečius užgulė alinantis darbas ir nuovargis. Anot pašnekovo, nuo nuovargio tik kelionės tegelbėjo.

"Tik pasitaikius progai keliaudavau vis toliau nuo Londono, aplankydavau kitus miestus. Daug domėjausi ir skaičiau apie Britanijos lankytinas vietas, todėl mano galvoje susikaupė nemažai informacijos. Taip 2011 metais kilo mintis sukurti internetinę svetainę. Svetainėje rašiau ir vis papildydavau lankytinų vietų aprašymus ir adresus. Tai buvo visiškai nemokamos paslaugos. Ji po truputį populiarėjo, o aš vis keliavau ir keliavau... Galiausiai nusprendžiau, kad hobis turi virsti mano pagrindiniu darbu", - pasakojo lietuvis.

Po apsisprendimo įkurti nuosavą verslą, S. Duoblio "Keliauninkas" tapo "Keliauninkas travel". Šių metų kovo mėnesį buvo suorganizuota pirmoji kelionė. Šiuo metu kelionės rengiamos kiekvieną savaitę.

"Praėjusį mėnesį suorganizavome 2 dienų kelionę į Paryžių. Viskas praėjo nuostabiai! Žmonės buvo labai patenkinti mūsų paslaugomis. Mes siūlome pramogą, gerą nuotaiką ir poilsį" - pasakojo kelionių Anglijos lietuviams organizatorius.

Svetainės įkūrėjas teigia, kad kad čia galima rasti aprašytų tokių slaptų lankytinų vietų, apie kurias daugelis nėra girdėję. Jo nuomone, slaptos vietos - tai tokios vietos, į kurias gidai neveda.

"Yra pagrindinės vietos, kurias aplanko visi turistai, bet daugelis neužeina už kampo, kur kartais yra daug įdomiau. Pavyzdžiui, jus atvežė į Paryžių, parodė Eifelio bokštą, Luvrą, bet neparodė naktinio gyvenimo Eliziejaus laukuose, nenuvedė į Monmartro kvartalą, kur verda tikras prancūziškas gyvenimas.

Kiekviena lankytina vieta turi savo slaptų vietų. Daugelis turistų praleidžia pro akis daug nuostabių dalykų. Aš asmeniškai džiaugiuosi aplankydamas bet kokią vietą. Kad ir nuvykęs ne pirmą kartą vis atrandu kažką naujo. Kelionės man - gyvenimo būdas. Neįsivaizduoju gyvenimo be jų. Tai mano energija, jaunystės eliksyras, naujų žinių, pažinčių ir gerų emocijų šaltinis", - patirtimi dalijosi S. Duoblis.