Apklausa parodė, kad patys pesimistiškiausi žmonės gyvena Prancūzijoje, Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Geresne ateitimi šiose šalyse tikėjo mažiau negu 10 proc. gyventojų. Jungtinėse Valstijose optimizmu pasižymėjo 16 proc. respondentų. Pati optimistiškiausia tarp išsivysčiusių valstybių pasirodė besanti Vokietija – čia šviesia ateitimi tikėjo 36 proc. visų gyventojų.

Šie rodikliai smarkiai kontrastuoja su šalimis, kuriose vienam asmeniui tenkančios pajamos yra kur kas mažesnės. Kinijoje optimistai sudarė 51 proc., o Nigerijoje – net virš 70 proc. gyventojų.

Kiek anksčiau „RBK Daily“ rašė, kad optimizmas yra galvos smegenų ligos forma, susijusi su neteisinga galvos smegenų žievės veikla. Dėl šios priežasties optimistai pernelyg džiugiai žvelgia į pasaulį, o patekę į sudėtingas situacijas būna joms nepasiruošę, nes nesugeba jų prognozuoti dėl savo optimizmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)