Bandomasis laikotarpis

Lyg ir ne klasta, tačiau visiškai sąžininga darbuotojų atžvilgiu šios schemos pavadinti negalima. Firma surenka jaunų žmonių, paprastai studentų, gerai apmokamam darbui. Darbas išties rimtas, moka daug, tik vienas niuansas - tie keli tūkstančiai yra po bandomojo, tarkime, po trijų mėnesių... O kol kas padirbkite už šimtą per mėnesį, dvylika valandų per dieną.

Bandomasis laikotarpis - visiškai normali praktika daugelyje įmonių. Suprantama, kad šio laikotarpio metu darbuotojas gauna mažiau nei jo nuolat dirbantys kolegos, bet... Nelabai doros įmonės naudoja bandomąjį laikotarpį tam, kad pigiai gautų gerus darbuotojus, tegu ir be darbo patirties, tačiau su smegenimis ir noru dirbti. Tikslas - išspausti iš jų kuo daugiau per tris mėnesius, paskui atleisti pasakant, kad jie neatitinka firmos reikalavimų, ir priimti naujų kandidatų - vėlgi bandomajam.

Apsisaugoti nuo tokio nemalonumo jums padės tik dėmesingumas ir atsargumas. Netikėkite įmonėmis, kur labai didelis skirtumas tarp pradinio atlyginimo ir pinigų po bandomojo. Reikalaukite pasirašyti kontraktą, kuriame bus tiksliai nurodyti kriterijai, pagal kuriuos firma nustatys jūsų tinkamumą dirbti. Prisiminkite, kad darbo kodekse reglamentuoti ir tokie dalykai, kaip viršvalandžiai, darbdavio atsakomybė ir pan. Susipažinkite su šia įdomia knyga. Ir jei siūlomos kontrakto sąlygos prieštarauja DK, galima reikalauti jų peržiūros.

Jo didenybė procentas

Dažnai pasitaiko reklamų, kviečiančių „iniciatyvius ir energingus“ žmones į reklamos agento ir pan. pareigas. Uždarbis - toks, kad kitur ir per metus neuždirbtum. Darbo patirtis? Nebūtina. Apmokysim. Grafikas? Laisvas. Atrodytų, ko daugiau reikia... Tačiau naivūs piliečiai nežino, kad reklamos agentų, pardavimo vadybininkų ir panašių darbuotojų alga priklauso nuo parduotų prekių ir sudarytų sutarčių kiekio. Darbo sąlygos tokios, kad tik vienetai iš šimtų galės išties padoriai uždirbti.

Jei esate užtikrinti savo jėgomis - ką gi, tai jums. Jei ne, neverta gaišti laiko ir kurti planų ateičiai. Todėl, atsiliepdami į panašius skelbimus, iškart pasitikslinkite, ar alga bus fiksuota, ar priklausys nuo pardavimo. Pagal galimybes pasiteiraukite dirbančių agentų, kiek jie sugeba parduoti. Patys pasiskaičiuokite, kokios galės būti realios jūsų pajamos. Taip pat įvertinkite, kiek laiko sugaišite.

Jei apsispręsite dirbti, įdėmiai perskaitykite siūlomą jums kontraktą, Jei planuojate, kad tai bus jūsų pagrindinis darbas, pasidomėkite, kokia socialinės apsaugos sistema.

Išvada

Nekreipkite dėmesio į skelbimus, kuriuose nėra tikslių firmos koordinačių ir pavadinimo. Su abejone žvelkite į reikalavimą siųsti pinigus dokumentams ar instrukcijoms gauti. Ir svarbiausia, visada palyginkite sąnaudas ir rezultatus. Niekas ir niekada nemokės beprotiškų pinigų už mažai kvalifikuotą, nereikalaujantį jokio specialaus pasiruošimo darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)