Blogų bosų yra visose kompanijose. Žinoma, terminas „blogas bosas“ yra miglotas ir subjektyvus; šia tema galima ginčytis valandų valandas, nes viskas priklauso nuo to, kurią pusę palaikote. Tiesą pasakius, kuo konkurencingesnė kompanija, tuo didesnė tikimybė, kad jūsų bosas bus nepakenčiamas.

Niekam nepatinka dirbti kartu su bjauriu bosu. Daugelis žmonių trenktų durimis, jei tik galėtų sau tai leisti - net jei mėgsta savo darbą.

Galbūt nepavyks išvengti opų, liūdesio ir plaukų slinkimo, bet šią situaciją tikrai įmanoma pakreipti savo naudai. Daugeliui žmonių sunku tai suvokti, bet blogas bosas gali išmokyti labai vertingų pamokų – tereikia pakeisti požiūrį.

Vietoj to, kad kasdien svajotumėte apie malonią darbo atmosferą, mąstykite netradiciškai ir įsivaizduokite, kad esate universitete, kuriame studijuojate elgesio psichologiją. Tad kol pavyks rasti kitą darbą ar kol blogą bosą pakeis geresnis, jūs spėsite išmokti keletą vertingų pamokų.

Štai jos

1. Blogas bosas gali būti vaikščiojantis elgesio psichologijos vadovėlis. Iš jo išmoksite, kaip turėtų ir kaip neturėtų elgtis geras vadovas. Blogas bosas per šešis mėnesius jus išmokys tiek, kiek geras bosas išmokytų per penkerius metus.

2. Blogi bosai padeda geriau suvokti žmogaus prigimtį ir paruošia jus ateičiai. Žmogus, įmestas į gilią upę, išmoksta plaukti greičiau už tą, kuris pliuškenasi varlinuke.

3. Kiekvienas niurgztelėjimas, kandi pastaba, priekaištas, grasinimas, melagystė, manipuliacija gali būti puiki pamoka, kuri ateityje atneš didelių dividendų. Jūs galite tapti puikiu vadovu, nes žinote, kas yra blogas vadovavimas. Kai pakliūsite į tokias pačias ar panašias situacijas, žinosite, kaip nereikia elgtis. Pavyzdžiui, galbūt prisiminsite, kad nereikia sviesti prespapjė į darbuotoją, kuris priklauso profesinei sąjungai.

4. Jei atidžiau pastudijuosite blogų bosų gyvenimus, turėsite ir kitokios naudos. Pavyzdžiui, suprasite, kodėl problemų darbe turintys žmonės savo blogas emocijas dažnai išlieja ant šeimos narių.

5. Daugybė paprastų žmonių visame pasaulyje tapo puikiais lyderiais, nes jiems teko patirti mažų ir didelių įžeidimų, priekabių ir žeminimo. Todėl, tiesiogine ar perkeltine prasme, kiekvienas puikus lyderis turėtų padėkoti savo kankintojui už savo pasiekimus. Kas žino, galbūt ir jūs kada nors tapsite puikiu vadovu.

Kaip matyti, blogas bosas nėra tokia jau didelė nelaimė. Kaip sako sena kinų patarlė: brangakmenis negali būti nušlifuotas be trinties, o žmogus – tobulėti be išbandymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją