Kam ir už ką keršijama?

Kerštas mylimajam už išdavystę ar neištikimybę

Dažniausiai keršijama už neištikimybę. Pastebėta, kad kuo žemesnė žmogaus vidinė kultūra, tuo žiauriau jis keršija. Tikriausiai teko matyti dažais išpurkštus ar aprašinėtus įvairiais užrašais automobilius. Įsigudrinama ir kitaip juos apgadinti – pavyzdžiui, subraižyti vinimi.

Aišku, apėmus pykčiui, jums atrodo, kad galėtumėte užmušti, ketvirčiuoti neištikimą mylimąjį. Tačiau mes gi civilizuoti žmonės ir reikia ieškoti kitos išeities.

Jei jums jau būtinai reikia išlieti pyktį nuodų ar kirvio pagalba, geriau apsieikite, panaudojusios laisvinamuosius ar nupieštą giljotiną, su kuria galėsite nukirsti niekšui galvą, pajusdama nors virtualų pasitenkinimą.

Viena pažįstama, kartą radusi savo vyro nuotrauką pažinčių portale, ėmėsi žaidimo – ji sukūrė pažinčių svetainėje žavios moters profilį ir pasiekė, kad jos nuosavas vyras prisiekinėtų mylintis, žadėtų, dovanotų dovanas, netgi pervestų pinigų. Kai jis jau nebetvėrė noru pasimatyti, ji pasikvietė jį į pasimatymą. Tačiau nuėjo ne viena, o su sūnumi. Tėtušis – vyras vos nenugriuvo ir ilgai atsiprašinėjo už savo nuodėmes.

Išvada: prieš keršydamos mylimam žmogui už neištikimybę, prisiminkite, kas gero buvo tarp jūsų. Kas žino, gal jūsų žinios apie neištikimybę – tik pavyduolių prasimanymai ir jūsų mylimasis visai jums nesvetimavo, o jūs pasikarščiavusi jau užminavote jo automobilį.

Kerštas viršininkui už atleidimą iš darbo ar blogą elgesį su jumis
Kerštas vadovui netgi nelaikomas kerštu. Tai šiaip sau menka šunybė. Tačiau dažniausiai kenkdami savo viršininkui mes pakenkiame sau.

Galų gale, kai viskas paaiškės, skandalingai išeisime iš darbo, susigadindami reputaciją, prarasdami galimybę kada nors sugrįžti ar pasinaudoti tais ryšiais, kontaktais, kurie susiję su šiuo darbu.
Išvada: pasaulis mažas ir nekenčiamas viršininkas kada nors gali tapti tuo žmogumi, kuris turės įtakos jūsų karjerai. Niekada nesakyk „niekada“.

Kerštas kolegoms už intrigas darbe

Kiekvienas iš mūsų gali pasirinkti – dalyvauti tarpusavio intrigų karuose ar išlikti žmogumi nežiūrint į nieką. Kad nereikėtų keršyti kolegoms, neblogintumėte santykių, nedidintumėte susikaupusių problemų, galima pabandyti elgtis visiškai priešingai nei laukia kolegos, rezgiantys intrigas.

Pvz., būti kiek įmanoma mandagesniems ir demonstratyviai tolerantiškiems. Galų gale tai savotiškas kerštas, juk jūsų įžeidėjai jausis nepatogiai bendraudami su žmogumi, nesileidžiančiu į niekšiškus santykius.

Išvada:

Pamąstykite, juk jūs su kolegomis praleidžiate didžiąją gyvenimo dalį. Nejaugi imsite švaistyti brangų laiką kerštui? Ar ne geriau pabandyti tarp jų surasti draugų ir bendraminčių?

Kerštas išdavusiems partneriams

„Jei nori prarasti draugą, padarykite jį savo verslo partneriu“, - teigia liaudies išmintis. Jei nenorite kentėti dėl išdavusių verslo partnerių, atidžiau juos rinkitės, pasverkite visus „už“ ir „prieš“. Ir visada reikia būti pasiruošus tam, kad kas nors gali jus apgauti. Mums dar toli iki civilizuoto pasaulio ir sąžiningos partnerystės.

Išvada:

Prieš tapdami verslo partneriais pasidomėkite tuo asmeniu, jo reputacija, draugais, pomėgiais, - visu tuo kas padės charakterizuoti jį, kaip verslininką ir žmogų.

Kaip atkeršyti?

Galima suplanuoti ir smogti išdavikui į jo jautriausią vietą. Tačiau kam apsunkinti savo karmą? Jei žmogus įsitempęs, negatyviai nusiteikęs, jis praranda gyvenimo džiaugsmą, tampa keršto idėjos įkaitu. Ji naikina asmenybę atimdama galimybę mėgauti gyvenimu.
Jei nurite išlieti savo pyktį, užuot gadinus automobilį, galima atkeršyti civilizuotai, pavyzdžiui...

*Pabandyti pasiekti karjeros aukštumų būtent toje srityje, kurioje jums nepasisekė.

*Susirasti meilužį ar net pamilti žmogų, kuris yra vertas jūsų meilės. Tačiau darykite tai ne iš keršto, o nuoširdžiai, tarsi atsikratydama nereikalingo balasto.

Šiuo atveju tai bus netgi ne kerštas, o išsigelbėjimas nuo neigiamų minčių apie išdavystę. Juk sakoma, jei nuotaka pabėgo pas kitą, tai dar neaišku, kam pasisekė.

*Geriausias kerštas – mielaširdingumas. Kartais mūsų priešai tik ir laukia, kad keršytumėm ar reaguotumėm negatyviai, kad taip pateisintų savo elgesį. Nesuteikime jiems tokio malonumo. Parodykite skriaudėjui, kad jis jums tik tuščia vieta, nuvykite mintis apie jį kaip apie zirziantį uodą.

*Užsimiršti padės veikla – imkitės remonto, dirbkite sode. Ar maža vietų, kur galėtumėte taikiai išlieti savo energiją. Jums neteks dėl nieko gailėtis ir padarysite naudingą darbą.

Kerštas gali suteikti tik trumpalaikį pasitenkinimo jausmą, tačiau jis neatneš visapusiško pasitenkinimo, nes kerštas iš esmės yra blogis.

Pagalvokite apie tai, kaip jausitės atsikeršiję, ar pajusite palengvėjimą? Įsivaizduokite, kad apie jūsų kerštą sužinos aplinkiniai, jie tai įvertins kaip silpnumą, kaip isterišką elgesį.

Ar nebus jums gėda to, ką padarėte pykčio priepuolio metu?
Psichologiniai tyrimai rodo, kad 80 procentų apklaustųjų, kurie yra bandę kada nors keršyti, po to jautė gėdą. Ir tik nedaugelis prisipažino, kad pakartotų savo veiksmus iš naujo. Dauguma nepajuto jokio palengvėjimo, gailėjosi, kad pasidavė jausmams, elgėsi negarbingai. Juk, kaip sakė A. Dodė, neapykanta – silpnųjų pyktis.

Jei kalbėtume apie kerštą, kaip moralinės ir materialinės žalos padarymą, tai žmones galėtume suskirstyti į tuos, kurie galėtų taip pasielgti, ir į tuos, kurie negalėtų.

Kerštingas žmogus atstumiantis, jis tą jaučia keršija jau vien už tai. Žmogus, sakantis „aš atkeršysiu“, pirmiausia pasmerkia save.
Yra daug situacijų, kai norisi keršyti, pavyzdžiui, pavydas ir niekšiškumas kolektyve. Dažnai gandai, apkeliavę visą kolektyvą, lavina užgriūva apkalbėtąjį.

Nebūtina keršyti, būtina atsakyti, kad būtų pastebima, kad visi sužinotų, kad jūs nepasiduodate, kad kaltininko niekingumas išryškėtų visame gražume.

Ir nors kaip bebūtų skaudu, kai apgauna mylimas žmogus, reikia mokėti tai priimti. Meilė nepakenčia prievartos – jei ji yra, vadinasi yra, jei ne, tai ne.

Kerštas už tai, kad apgavo, nebemyli, paliko, turi kitą – tai savo silpnybių demonstravimas. Keršijanti moteris praranda save – moteriškumą, patrauklumą, grožį. Apie vyrus, kurie keršija moterims, net kalbėti neverta – jie menkystos.