Gyvename laikais, kai žmonės vis mažiau vertina asmeninę erdvę. Tiesa, visiems šiems žmonėms paprastai mažiau nei 25 metai, o mums juk daugiau. Todėl jauniems daug paprasčiau dirbti dabar populiariuose atviro tipo biuruose – kai visi kompanijos darbuotojai faktiškai sėdi vienoje patalpoje, fiziškai labai arti vienas kito, rašo DELFI.lv.

Mokslininkai nustatė, kad darbas tokio išplanavimo darbo erdvėje labai trukdo suaugusiems žmonėms užmegzti su kolegomis artimus draugiškus santykius. Vaikai susidraugauja tiesiog pažaidę kartu kokį žaidimą. O suaugusiajam, kad su kažkuo susidraugautų, visų pirma reikia pasidalinti paslaptimis ir nustoti ginti savo fizinę erdvę.

Dirbant atviro išplanavimo biure, abi šios užduotys tampa praktiškai neįmanomos. Būtent dėl to, mokslininkų manymu, žmonės ėmė rečiau draugauti su bendradarbiais. Jei turite pasirinkimą, geriau dirbkite įmonėje, kuri dar neatsisakė atskirų kabinetų sistemos. O jei neturite tokio pasirinkimo, nebesitikėkite, kad susidraugausite su kuo nors darbe. Ieškokite draugų kitur.

Dalinkitės paslaptimis

Ir net liežuvaukite. Būtent nuo šito ir prasideda dviejų suaugusių žmonių draugystė. Tai daug sudėtingiau, nei tapti geriausiais draugais pažaidus kartu mašinytėmis, bet vis tiek įgyvendinama. Su žmogumi, kuris jums patinka, reikia dalintis jei ir ne pačiomis didžiausiomis, bet bent kažkokiomis paslaptimis.

Jums reikia bendrų dalykų, kurių nežino niekas kitas. Ką jau padarysi, jei suaugę žmonės kitaip nedraugauja.

Susiraskite mėgstamą kavinę arba barą

Psichologijos žurnalas „Psych Central“ tvirtina, kad skirtingai nei vaikams, suaugusiems žmonėms, kad susidraugautų, labai svarbu būti gerai pažįstamoje patalpoje. Kadangi biurą jau atmetėme, pamėginkite restoraną ar barą.

Žmogui, su kuriuo norėtumėte susidraugauti, reikia paskirti susitikimą vietose, kuriose daug kartų esate buvę ir jaučiatės jaukiai.

Jau nekalbant apie tai, kad galima pamėginti susidraugauti su kitais dažnais jūsų pamėgtos įstaigos lankytojais. Galbūt su jais turite kažką bendro.

Laisvalaikiu užsiimkite tik tuo, ką iš tiesų labai mėgstate daryti

Amerikiečių psichologė Tracy Moore tvirtina, kad norint susirasti draugų, visų pirma reikia susirasti hobį, be kurio tiesiog negalite gyventi.

T. Moore įsitikinusi, kad jei verčiate save vaikščioti į kalbų kursus arba į sporto salę, nors nei kalbos, nei sportas jūsų visiškai nedomina, jums niekada nepavyks susirasti draugų. Užsiimti reikia tik tuo, kas jums labai labai patinka. Ir jokiais būdais nereikėtų daryti kažko tik dėl to, kad dabar tai madinga. Jei užsiimsite širdžiai miela veikla, labai išaugs tikimybė sutikti žmogų su panašiais interesais.

Tracy Moore, žinoma, yra garsi psichologė, bet ji, atrodo, neįvertino fakto, kad ko gero ne jūs vieni verčiate save lankyti tuos prakeiktus ir nemėgstamus kalbų kursus. Tad geriau lankykite.

Nors, žinoma, susidraugauti pozityviame mėgstamos veiklos fone daug įdomiau nei neigiamame nuobodžių užsiėmimų kontekste.

Paprašykite pagalbos

Atlikus tyrimą, kuriam vadovavo psichologė Carlin Flora, paaiškėjo, kad suaugę žmonės gali susidraugauti tik su tais žmonėmis, su kuriais tapo emociškai artimi. Taip pat paaiškėjo, kad pats veiksmingiausias būdas emociškai suartėti su suaugusiu žmogumi – paprašyti jo pagalbos.
Taip jūs parodote, kad vertinate jo nuomonę ir įgūdžius ir nebijote pasirodyti silpnesni ir bejėgiai.

Keista, bet kažkodėl tai yra vienas iš tvirčiausių pamatų, ant kurių gali išaugti ilgametė draugystė. Tad nebijokite prašyti pagalbos tų žmonių, kurie jums patinka, net jei pagalbos jums nelabai reikia. Užtat jums reikia draugų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)