Kartais, kai santykiai su partneriu pasiekia tam tikrą pasitikėjimo lygį, gali kilti mintis, kad, išsamiai papasakojus apie buvusius santykius, pavyks išvengti negatyvo dabartiniuose santykiuose. Iš tiesų ne viskas taip paprasta.

Tarkime, jūsų ankstesnis partneris buvo smurtautojas, padarė jums psichologinės (ar net fizinės) žalos. Jums gali atrodyti, kad atviras pasakojimas apie praeitį padės sukurti artimesnį ryšį ir parodyti, kaip neturi būti. Iš tiesų toks pokalbis gali būti jūsų nenaudai – visų pirma, faktas, kad tiek daug dėmesio skiriate praeičiai, partneriui gali sukelti nerimo, kad dar nesate pasirengusi eiti pirmyn. Prastesnis variantas – jei partneris irgi turi psichologinių problemų, jis gali neteisingai traktuoti informaciją ir padaryti išvadą – jei kentėte smurtą ankstesniuose santykiuose, vadinasi, darysite tai ir dabar (esant tokiai situacijai, santykius reikia kuo greičiau nutraukti ir nekartoti praeities klaidų).

Nereikėtų gražinti praeities, vaizduoti buvusio partnerio gražiausioje šviesoje – psichiškai adekvačiam vyrui nesvarbu, kas buvo iki jo, tol, kol jūs neteikiate tam reikšmės. O kai atskleidžiate daugybę smulkmenų apie praeitį, vyro protas gali padaryti neteisingas išvadas. Nepeikite buvusiojo tėvų, vaikų, nes dabartinis draugas ims nevalingai taikyti tai sau, jūsų kategoriškumas gali jį atstumti. (Pagalvokite – ar nenusiviltumėte, jei jūsų partneris negatyviai kalbėtų apie buvusios draugės artimuosius?)

Atsargiai kalbėkite ir apie finansinius klausimus ankstesniuose santykiuose. Kai kurios moterys, praeityje turėjusios negatyvios patirties, nori išvengti klaidų ir pateikia tam tikrų finansinių reikalavimų, bet realybėje toks požiūris gali atbaidyti dabartinį partnerį. Savaime suprantama, reikia aptarti finansus, bet geriau nesidairyti į praeitį.

Viskas, ką sakote apie buvusįjį, turi būti neutrali informacija – praėjo meilė, per daug skirtingi charakteriai. Stenkitės mažiau prisiminti praeitį, daugiau dėmesio skirti dabarčiai. Žinoma, jeigu jums užduoda konkretų klausimą, atsakykite sąžiningai, tik nereikia pernelyg gilintis į detales, rodyti nuotraukas, manipuliuoti partneriu ir lyginti jį su buvusiuoju – toks elgesys gali išprovokuoti nesutarimų, netgi išsiskyrimą.

Visi turime tam tikrą bagažą – praeitis yra mūsų dalis, tačiau dabar esate priėmę sąmoningą sprendimą būti su kitu žmogumi, šį sprendimą būtina gerbti. Nemaišykite praeities su dabartimi – tik tada ateitis bus laiminga.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)