Energetiniai vampyrai dažnai turi asmenybės sutrikimų ir yra:

- įkyrūs, nepaiso ribų;

- per daug dramatiški, iš šapo priskaldo vežimą;

- labai kritiški, visus ir visada kritikuoja;

- nuolat skundžiasi, jiems niekas neįtinka;

- mėgsta ginčytis, nėra linkę sutikti su kitų nuomone (net jei kalbama apie visiškai nereikšmingus dalykus);

- labai reiklūs ir atkaklūs, nesupranta žodžio „ne“;

- nemoka prisiimti atsakomybės, dėl savo veiksmų ir problemų kaltina visus, bet tik ne save.

Tačiau nėra jokio reikalo pulti spręsti jų problemų. Štai patarimai, kaip elgtis su žmonėmis, kurie išsunkia jūsų energiją.

1. Atpažinkite. Negatyvi energetinio vampyro prigimtis ne visada atsiskleidžia vos susipažinus. Iš pradžių jus gali sužavėti jų savitumas, neįtikėtinos istorijos ir intriguojantys gandai, tačiau netrukus pradėsite suvokti, kad kažkas čia ne taip. Neignoruokite šių jausmų – įsiklausykite į juos. Pasitikėkite intuicija ir fizinėmis reakcijomis. Jei pabendravus su šiuo žmogumi ima varginti raumenų įtampa, nuovargis, galvos skausmai, irzlumas, liūdesys ar negatyvumas, greičiausiai susidūrėte su energetiniu vampyru.

2. Apribokite bendravimą. Atpažinę vampyrą, apribokite kartu leidžiamą laiką. Jei tai žmogus, su kuriuo negalite nebendrauti (kolega ar šeimos narys), nustatykite aiškias ribas. Pavyzdžiui, jei šis žmogus yra labai įkyrus arba itin dramatiškas ir švaisto jūsų laiką, pokalbį pradėkite taip: „Turiu tik porą minučių, privalau padaryti tą ir tą.“ Po kelių minučių atsiprašykite ir pasišalinkite.

3. Nesileiskite įtraukiamas. Nesvarbu, kad norėtumėte ar manote galintis išspręsti šio žmogaus problemas, jūs jų neišspręsite. Chroniškai negatyvūs žmonės arba ignoruos jūsų patarimus, arba susikurs naujų krizių ir toliau kvaršins jums galvą. Žmonėms, kurie turi asmenybės sutrikimų, dažnai negali padėti net geriausi psichologai. Trumpai tariant, jūs negalite išspręsti jų problemų.

Geriausia strategija yra pagailėti savo nervų ir nustatyti aiškias ribas. Pavyzdžiui, nesiūlykite sprendimų tiems, kurie jaučiasi labai nesaugūs ir nuolat reikalauja jūsų dėmesio ir patarimų. Verčiau pasakykite kažką tokio: „Esu tikras, kad rasi puikų sprendimą ir be mano pagalbos.“ Nėra reikalo būti grubiam. Tuo pačiu metu galite būti ir griežtas, ir empatiškas.

Šiais laikais pozityvi energija yra labai brangus dalykas. Jūs nenorite jos atiduoti ar iškeisti į negatyvią. Išlaikykite optimistišką požiūrį ir bendraukite su žmonėmis, kurie pakelia nuotaiką ir suteikia naujų jėgų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)