Pavydas gali labai stipriai pakenkti darbuotojo karjerai ir netgi peraugti į patyčias. Jei norite apsaugoti savo reputaciją ir karjerą, turite žinoti, kaip elgtis su pavydžiais bendradarbiais.

1. Kritiškai įvertinkite savo paties elgesį. Pagalvokite, gal kaip nors pakurstėte pavydą, pavyzdžiui, gyrėtės, kaip puikiai jums sekasi. Būkite kuklus, girkite bendradarbius ir nuoširdžiai džiaukitės jų pasiekimais.

2. Stiprinkite ryšį su kolegomis. Būkite profesionalus, draugiškas, padėkite, kai kam nors prisireikia pagalbos. Siekite būti komandos žaidėju ir žmogumi, į kurį galima atsiremti ištikus bėdai. Pavydus bendradarbis gali bandyti nuteikti kitus žmones prieš jus, tačiau jei jūsų santykiai su kolegomis bus tvirti, jis nieko nepeš ir tik susigadins savo reputaciją.

3. Rinkite įrodymus. Išsaugokite visus elektroninius laiškus, balso pašto žinutes ar raštelius, kuriuos paliko pavydus bendradarbis. Nesivelkite į konfliktą, nepulkite gintis ir aiškintis. Verčiau išsaugokite informaciją ir užsirašykite specifines detales, datas ir liudininkų vardus. Jų gali prireikti, jei situacija taps nevaldoma.

4. Gaukite viršininko „palaiminimą“. Ateikite ne skųstis ir guostis, bet informuoti, kad ruošiatės pasikalbėti su bendradarbiu. Trumpai papasakokite situaciją ir praneškite, ką planuojate jam sakyti.

Pabrėžkite, kad norite išspręsti šią problemą kuo greičiau – kol tai neatsiliepė skyriaus rezultatams – ir kad norite padėti bendradarbiui atsikratyti neigiamų jausmų. Pasakykite viršininkui, kad su šia situacija susidorosite vienas pats (taip užtarnausite jo pagarbą) ir paklauskite, ką jis mano apie jūsų planą ir ar galėtų duoti kokių nors patarimų.

5. Jei kolegos elgesys tampa nepakenčiamas ir pakvimpa patyčiomis, apie tai praneškite savo vadovui ar žmogiškųjų išteklių skyriui. Pateikite įrodymus, kuriuos išsaugojote, ir ramiai bei per daug nesiplėsdamas nurodykite, su kokiomis problemomis susidūrėte.

Būkite konkretūs ir verčiau paminėkite kelis didžiausius konfliktus, o ne virtinę smulkių. Paklauskite liudininkų, ar jie galėtų patvirtinti vadovui jūsų įvykių versiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)