„Kai aš pirmą kartą atėjau į biurą, švelniai tariant, pasimečiau. Į mane žiūrėjo dešimt porų vyrų akių. Ir nei vienos moters. Nei vienos! Žinoma, iškart puoliau į paniką – ką išvis čia darau? Juk aš jiems – kaip vienaląstė. Ir dar kaip tyčia, darbe pasirodžiau aptemptu sijonu ir kai kurie ne itin išauklėti kolegos ėmė švilpauti. Žinoma, iš pradžių nebuvo paprasta.

Norint įsilieti į moterišką kolektyvą, reikia rasti bendrų temų pokalbiams. Pavyzdžiui, kosmetika arba Ryanas Goslingas – dabar juo žavisi visi. Bet apie kalbėti su vyrais? Apie kompiuterinius žaidimus, kurių visiškai neišmanau, ar apie automobilius, kuriuose taip pat nesu profesionalė?

Trumpai tariant, pirmuosius du mėnesius aš bandžiau pritapti, o dabar, praėjus pusmečiui, jau tapau sava. Ne, aš neapžėliau ir neleidžiu vakarų alaus bare kartu su kolegomis. Tiesiog mane pradėjo gerbti. Paaiškėjo, kad esu puiki specialistė, geresnė už kai kuriuos vyrus.

Be viso to, aš juk esu moteris, todėl mano „riteriai“ gina mane nuo „barbarų“ iš kitų skyrių – globoja ir saugo“, - tokią istoriją papasakojo viena moteris, kuriai pavyko „išgyventi“ vyriškame kolektyve ir išsikovoti stipriosios lyties atstovų dėmesį.

Vis dėlto, tikrai ne visoms moterims tai pavyksta, nes jos daro vieną klaidą po kitos, taip formuodamos kvailokos blondinės įspūdį – esą, gavusi vieną ar kitą užduotį iš nuostabos sugeba tik blakstienomis klapsėti.

Jeigu apie jus galima pasakyti „viena tarp vyrų“, tuomet atidžiai perskaitykite patarimus – jie jums padės tapti pilnaverte kolektyvo nare, neprarandant savo moteriškumo.

Pamirškite flirtą

Koketavimas – patikimas būdas pabrėžti faktui, kad jūs su kolega esate skirtingų lyčių atstovai. Taip pat taip leidžiama suprasti, kad neprieštarautumėt santykių pratęsimui už kontoros ribų. Jeigu norite tapti apkalbų objektu (patikėkite, vyrai taip pat mėgsta paliežuvauti), drąsiai pradėkite flirtuoti su simpatišku bendradarbiu. Nepamirškite, kad jūs atėjote į šį kolektyvą dirbti, o ne vyro ieškoti, todėl laikykitės nuo kolegų saugiu atstumu, užkirsdama kelią bet kokiems mėginimams jį įveikti.

Būkite dalykiška moterimi

Taip, pirmiausia jūs esate dailiosios lyties atstovė. Jums nesvetimas noras dėvėti gražius daiktus ir kartais prisidengti moteriškomis silpnybėmis, pateisinant vieną ar kitą nesėkmę. Tačiau neįnikite į tai per daug. Jeigu nuolat vien kvailai kikensite ir į klausimus, kodėl neatlikta jums patikėta užduotis, atsakysite „Tiesiog užmiršau, taip su mumis, moterimis, nutinka“, rizikuojate kolegų akyse amžiams likti ne itin gudria mergina.

Prisiminkite, ir namuose ir darbe jūs esate moteris, skirtumas tik toks, kad peržengusi biuro slenkstį jūs tampate dalykiška moterimi.

Neatsisakykite pagalbos

Bandydamos įrodyti, kad yra kažko vertos, daugelis moterų pradeda elgtis pernelyg savarankiškai. Net jeigu kažkas nesigauna, šios stiprios silpnosios lyties atstovės nesutinka priimti kolegų pagalbos, dėl ko galiausiai nukenčia bendras reikalas. Nedarykite šios klaidos, draugaukite su vyrais – padėkite jiems ir priimkite jų pasiūlymus padėti, jeigu iš tikrųjų negalite su kažkokia užduotimi susidoroti viena.

Nesistenkite patikti

„Oi, vaikinai, pulkite – iškepiau pyragą su mėsa!“ - kai kurios moterys įsitikinusios, kad būtent taip sugebės užkariauti vyriško kolektyvo meilę, tačiau jos stipriai klysta. Netgi vyrai, į kurių širdis kelias eina per skrandį, puikiai supranta, kad viena yra patikti kolegoms, visai kas kita – užsitarnauti jų pagarbą. Taigi, stipriosios lyties atstovams antra yra kur kas svarbiau, o pirma – tik proga pavalgyti jūsų namuose kepto pyrago. Todėl atsisakykite visų mėginimų patikti, tiesiog atlikite savo darbą kokybiškai ir laiku.

Akys drėgnoje vietoje

Moteriai nieko nereiškia apsiverkti, jeigu ją kažkas įžeidė. Iš pradžių įsidarbinusios vyriškame kolektyve daugelis moterų jaučiasi įskaudintos, todėl akys dažnai patvinkusios ašaromis. Tačiau susiimkite. Vyrai apskritai negali pakęsti moterų ašarų, nes nežino, kaip tokiu atveju elgtis. O ką jau kalbėti, jeigu kalba ne žmona, o bendradarbė?Tai juos erzina ir perša mintį: „Argi galima jai patikėti kažką svarbaus? Dar įsižliumbs“. Todėl darbo vietoje neverkite. Taip pat negalima kelti viešų skandalų. Jeigu norite duoti atkirtį, darykite tai vienumoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)