Viršininko vaidmuo turi būti siejamas su lyderyste, autoritetu, asmeniu, į kurį būtų gera ir drąsu kreiptis ištikus bet kokioms negandoms. Lyderiai skatina atvirus dialogus, kviečia komandos narius drauge spręsti problemas. Tačiau liūdna tiesa yra ta, kad ne visi viršininkai priklauso šiai kategorijai.

Iškilo nesklandumų ir reikia susiorganizuoti susitikimą su viršininku. Tačiau kaip juo pasiekti savo išsikelto tikslo, jei jis – visgi nėra iš lengvai sukalbamųjų tarpo?

1. Prieš susitikimą

Įvertinkite, koks yra Jūsų vaidmuo šioje problemoje. Svarbu suprasti ir pripažinti Jūsų indėlį į ją: ar Jūsų tyla, nusistatymas, kaltinimai pridėjo kokiu nors būdu daugiau įtampos? Ar Jūs neteisingai reprezentuojate ar iškraipėte kokius nors faktus? Gal pokalbio metu buvote per daug emocionalus? Nuoširdžiai apgalvokite savo paties elgesį.

Nustatykite, ką šiuo pokalbiu norite pasiekti. Kol dauguma žmonių aiškiai pasako, ko jie tikrai nenori ir nesiekia, bet nepagalvoja, ką jie pasiekti visgi nori. Ar Jūs tikitės, kad viršininkas pripažins savo klaidas ir Jūsų atsiprašys? Sudėtinga pasiekti geidžiamo poveikio, ypač jei nežinote, kokio rezultato Jūs pats iš tiesų norite.

Susiplanuokite strategiškai. Norint pasakyti viršininkui savo nuomonę, geriau pasirinkti tinkamą vietą, tinkamą laiką, ypač, jei tai yra svarbus ir jautrus aspektas jam. Prieš tai apšildykite jį apie ką bus kalbama. Jūsų tikslas čia – sukurti tinkamą aplinką, kuri bus laidi Jūsų viršininkui ir joje jis priims tai, ką Jūs norite jam pasakyti, o ne tiesiog aklai išrėžti tiesiai į veidą.

2. Susitikimo metu

Pradėkite nuo pasitikėjimo. Jūsų viršininkas gali ir nežinoti, kas Jus kamuoja. Turėkite galvoje tai, kad daugelis viršininkų ginasi, nes jaučiasi kažkuo kaltinami, pvz. Jūs metate iššūkį jų autoritetui, kompetencijai ar galimybei valdyti komandą. Nuraminkite juos iš anksto pateikdami savo pokalbio siekius. Pavyzdžiui, jūs galite pradėti nuo:

Patikinkite savo viršininką, kad Jūs suprantate ir gerbiate jo poziciją ir autoritetą šioje situacijoje.

Informuokite savo viršininką, kad kažkas, ką jie ar jos daro, tiesiogiai paveikia Jūsų galimybę atlikti savo darbus geriau.

Specifiniais terminais apibrėžkite veiksmus, kurių jis ėmėsi ir kurie padarė neigiamą įtaką Jūsų darbo kokybei ar trukdė pasiekti Jūsų užsibrėžtus tikslus.

Stiprinkite ir akcentuokite savo norą kurti teigiamus darbo santykius.

Apsistokite ties neutraliomis pastabomis. Niekas nenori būti kaltinimų objektu. Kad jau pasiruošėte šiam Jūsų susitikimui su viršininku, pirmiausia pasidalinkite jų teigiama įtaka, užuot puldamas prie neigiamų išvadų. Išnaudokite visas šio pokalbio galimybes, nes Jums pasitaikė proga.

Apibendrinkite tai, kas buvo pasakyta. Emocionalumu paremti pokalbiai yra linkę užtemdyti žmonių mintis. Būkite šaltas ir išgryninkite iškilusioje situacijoje padėti galėsiančius įrankius ar kitas perspektyvias priemones. Būtinai apibendrinkite tai, kas buvo išspręsta ir kas laukia papildomo dėmesio, pabrėžkite visus visų šalių įsipareigojimus.

3. Po susitikimo

Būkite malonus. Po susitikimo padėkoti – visada gražus bei profesionalus gestas, nesvarbu, kokius rezultatus jis atnešė. Mandagumas visada žengia koja kojon su problemų sprendimu.

Tęskite. Konstruktyvus pokalbis dažnai nepavyksta dėl to, kad po to yra užsimirštamas. Padiskutuojate ir toliau sau dirbate, niekada taip ir nesugrįždami prie šios temos. Idealu, jei Jūs ir Jūsų viršininkas sutarsite dar susitikti, aptarti, kas buvo atlikta, o kas – ne.

„Su savo darbuotojais įmonėje individualius susitikimus rengiame neretai. Nežinau, kokių rezultatų pasiektume, jei kolega su manimi bendrautų nemandagiai ir atėjęs visada visko reikalautų. Manau, kad tokie darbuotojai ir suformuoja žiežulas-viršininkus, abi pusės turi viena kitai padėti, papildyti ir galiausiai pasiekti bendro kompromiso.“ teigia pardavimų ir rinkodaros sistemų kūrėjas, nemokamasadresas.lt steigėjas Romualdas Mačiulis.

Jei naudositės šiomis strategijomis idant pasiektumėte geresnių rezultatų, tikimės, kad patirsite didesnę sėkmę pokalbio su savo viršininku metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)