Stebėkite save ir nuspręskite, kuria poza dažniausiai sėdite, o mes papasakosime, ką ji reiškia.

A. Keliai vienas šalia kito, kulnai į šonus

Žmonės, mėgstantys sėdėti tokia poza, sąmoningai stengiasi nepastebėti problemų ir vadovaujasi principu „Jei užsimesiu ant galvos antklodę, pabaisa atsitrauks“. Jie tiki, kad viskas išsispręs savaime. Kartais tokia strategija pasiteisina, ir tokie žmonės tuomet triumfuoja. Tačiau kartais jie tiesiog pabėga – tokiu atveju problemos nugula ant svetimų pečių.

Su šiais žmonėmis būna paprasta bendrauti. Jie būna lankstūs, sugeba greitai prisitaikyti prie aplinkybių, labai retai visą dieną „gromuliuoja“ viena ir tą pačią mintį. Tai labai kūrybiški, žavingi, šiek tiek vaikiški ir truputį išpaikę žmonės.

Dažnai tokios asmenybės pirmiausia pasako, o tik tada pagalvoja, ką jie pasakė.

B. Koja, užmesta ant kojos

Žmonės, pasirinkę šią pozą, būna svajingi, pasižymi gerai išlavinta vaizduote ir mėgsta tariamąją nuosaką: „O jeigu... !“

Tarp tokių žmonių būna daug asmenybių, kurios vadinamos „kompanijų sielomis“. Su jomis retai būna nuobodu: jos nuolat sugeneruoja naujų, kartais beprotiškų idėjų.

Tokie žmonės mėgsta keliauti ir lengvai užmezga draugiškus ryšius. Jie kažkuo primena dėžutes, kurias atidarius, iš jų iššoka velniukas.

Jie vargu ar lauks pirmadienio ar naujų metų, kad pradėtų gyvenimą nuo tuščio lapo. Juk galima viską pradėti iš naujo tuoj pat! Vos per vieną akimirką jie gali pakeisti savo įvaizdį, partnerį, veiklos sferą ar net šalį – tai jiems normalu.

C. Kulnai šalia, keliai į šonus

Žmonės, kurie sėdi tokia poza, geriausiai žino, ką reiškia tikras komfortas. Galbūt jie ir nepuls per savaitgalį organizuoti reido į parduotuves, kad sudarytų idealų įvaizdį, tačiau jie gali skirti daugybę laiko tam, kad išsirinktų naujus kvepalus ar kremą.

Jų santykis su apranga ir daiktais būna gana komplikuotas – šioje srityje jie yra labai išrankūs ir priekabūs.

Tokius žmones dažnai supa betvarkė ir chaosas. Tačiau tai, kas aplinkiniams primena betvarkę, iš tikrųjų turi kažkokią logišką sistemą: šeimininkas šiame chaose užsimerkęs gali susirasti bet kurį jam reikalingą daiktą.

Tokių žmonių „silpnoji vieta“ – nemokėjimas susitelkti ties vienu dalyku. Jiems reikia gana daug laiko, kad jie susikoncentruotų, tačiau vėliau jie labai lengvai gali nukrypti nuo temos.

D. Suglaustos kojos

Žmonės, sėdintys būtent tokia poza, paprastai nemėgsta vėluoti ir labai nemėgsta, kai vėluoja kažkas kitas.

Jie būna supratingi, inteligentiški, pažeidžiami, laikosi nuomonės, kad susitarti visuomet yra geriau, negu pyktis, ir jaučiasi nejaukiai, jei kažkas šalia jų viešai demonstruoja savo jausmus ar emocijas (ar tai būtų aistringas bučinys, ar sutuoktinių ginčas).

Jei žmogus mėgsta sėdėti suglaudęs kojas ir dar remiasi pėdomis į grindis, tai reiškia, kad jis yra gana tiesmukiškas, atviras, šiek tiek šiurkštokas ir veikiausiai iš prigimties pedantiškas.

Jei sėdėdamas tokioje pozoje asmuo kilnoja į viršų batelių nosis, remdamasis kulnais į grindis, būkite tikri – jo šarvuotas traukinys stovi atsarginiame kelyje. Toks žmogus, nors ir atrodo santūrus, bet kuriuo momentu yra pasirengęs duoti atkirtį. Taika jam yra įgimta terpė, o namai – tvirtovė, kur jis gali pasislėpti nuo visų negandų.

Bet kokią pastabą savo adresu jis priima kaip užuominą, kad su juo kažkas yra negerai, ir nedelsiant pradeda kontrataką.

E. Abi kojos į vieną šoną

Žmonės, kurie taip sėdi, dažniausiai neskuba tuoktis, o jei susituokia, neskuba susilaukti vaikų – pirmiausia jie nori baigti mokslus ir padaryti karjerą. Jie būna įsitikinę, kad viskam yra savas laikas.

Jie išsiskiria iš kitų savo ryžtingumu, atkaklumu ir tikslo siekimu. Garbės troškimas verčia šiuos žmones pamiršti kaprizus ir judėti pirmyn – ten, kur įgyvendinamos svajonės.

Tokiems žmonėms labai rūpi, kaip jie atrodo. Aplinkiniai gali net nenutuokti, kiek pastangų deda šie asmenys, kad atrodytų nepriekaištingai.

Sielos gilumoje jiems šiek tiek trūksta pasitikėjimo savimi, todėl jie neretai priešiškai reaguoja į kritiką, net jei ji yra konstruktyvi ir draugiška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)