Pirmą kartą organizuojamos konferencijos metu dalyviai semsis žinių, įkvėpimo iš žymių Lietuvos pranešėjų ir visuomenės veikėjų, susipažins su ambicingais bendraminčiais, kūrybinėje partnerių mugėje generuos naujas idėjas, o vakare rankas į viršų kels su žymiausiais muzikos atlikėjais, sakoma pranešime spaudai.

Pirmieji pranešėjai – realūs lyderystės pavyzdžiai

Ant konferencijos scenos pasirodys devyni vienas kitą papildantys garsūs Lietuvos pranešėjai, kurių bendra siunčiama žinutė, tikimąsi, pasieks galutinį „Lyderių inkubatorius“ tikslą – įkvėpti tobulėti ir daryti teigiamą pokytį. Pranešėjų kalbos apjungs įkvėpimą ir praktinius patarimus, kuriuos konferencijos dalyviai galės iškart pritaikyti. Pagrindinės šių metų temos: kompetencijų reikalingų XXI a. lavinimas; pasitikėjimo savimi stiprinimas; pasaulinių kompanijų lūkesčiai ateities specialistams; įrankiai, kurie padės pasiekti išskirtinių rezultatų bei įveikti scenos baimę.

Labiau pasitikėti savimi ir siekti savo svajonių, konferencijos „Lyderių inkubatorius“ dalyvius paskatins „virtuvės mitų griovėjas“, kulinarinio žurnalo VMG vyriausiasis redaktorius Afas Ivanauskas: „Noriu palinkėti jauniems žmonėms nepaisyti žmonių, kurie bando jus įsprausti į nustatytus rėmus. Patys protingai ir kūrybiškai įrėminkite save ir savo veiklą – tegul jūsų fantazijos neriboja jokie išankstiniai nusistatymai, o aš konferencijos metu atskleisiu praktinius triukus, kaip nepasiduoti kitų įtakai bei įveikti barjerus!“

Kaip man įgyti XXI a. reikalingas kompetencijas? Ar mokykla geba užauginti ateities lyderius? Kaip kiekvienas galime prisidėti prie pokyčių švietime? Į šiuos ir kitus klausimus konferencijos metu atsakys pripažinta švietimo lyderė Austėja Landsbergienė.

Konferencijos scenoje taip pat pasirodys charizmatiškas iš Kolumbijos kilęs muzikantas ir visuomenininkas Jurgis Didžiulis, kuris konferencijos dalyviams ruošia ypatingą, muzikiniais ir audiovizualiniais intarpais praturtintą pasirodymą tema „Kaip tikėti savimi ir kitais?“ bei žada kiekvieną įkvėpti atsistoti nuo kėdės ir siekti savo svajonių.

Ant scenos – nuo mokyklos suolo

Konferencijos organizatoriai taip pat užsibrėžė tikslą išrinkti vieną moksleivį , kuris lips ant scenos su kitais garsiai pranešėjais bei įrodys, kad jaunimas taip pat turi ką pasakyti ir gali įkvėpti kitus.
„Tikime, jog lyderystė – ateities augimo varomoji jėga, lemianti geresnius rezultatus visose srityse, todėl siekiame paskatinti atsiskleisti kiekvieno jaunuolio lyderio potencialui. Viešo kalbėjimo konkursas atskleidė, jog auga puiki būsimų lyderių karta, kuri savo skleidžiamomis idėjomis ir pasiekimais greitu metu praturtins Lietuvos ateitį.“ - įspūdžiais dalinosi konkurso organizatorė Marija Vorobjovaitė.

Po intensyvių atrankų ir finalinio konkurso, organizatoriai praneša, jog iš daugybės norinčiųjų ant konferencijos scenos lips Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos abiturientas Antanas Bernatonis. Moksleivis žada atskleisti iššūkius su kurias susiduria dažnas jaunuolis bei pasidalinti patarimais, kas jam padeda dar būnat mokyklos suole įgyvendinti užsibrėžtus tikslus moksle ir karjeroje.

Daugiau nei konferencija

Renginį „Lyderių inkubatorius“ nėra lengva pavadinti tik konferencija. Čia dalyvius pasitiks ne tik pranešimai, bet ir įtraukiančios veiklos, dirbtuvės bei atsiveriančios naujos galimybės. Visos konferencijos metu veiks partnerių mugė, kurioje įvairios organizacijos kvies dalyvauti lyderystę, kūrybiškumą ir verslumą skatinančiose veiklose, o norintiems atsipūsti veiks spalvingos ir modernios poilsio ir pramogų zonos. Konferenciją vainikuos visiems gerai žinomos muzikinės grupės gyvo garso koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)