1 paveikslėlis

Gali būti, kad vaikystėje jums stigo artimųjų meilės ir jų pripažinimo. Dėl šios priežasties jūsų žema savivertė, jūs bijote kritikos, neigiamų atsakymų, neigiamų atsiliepimų. Prieš kažko prašydami artimųjų, draugų labai ilgai galvojate ir išpučiate problemą ten, kur jos dažniausiai nėra.

Apmąstote kiekvieną įžeidų žodį, ieškodami priežasties savyje. Tačiau pagalvokite – kiek žodžių žmonės pasako šiaip, pyktelėję, ar todėl, kad buvo prastai nusiteikę. Net jei jūsų prašymo neįvykdys, pasaulis nesustos. Be to, ir jūs galite ištarti „ne“, jei nenorite kažko daryti. Priminkite sau, kiek daug gerų darbų jau esate nuveikę šiame gyvenime, kiek visko pasiekėte. Patikėkite – jei liausitės baimintis, kad iš jūsų pasišaipys ar jus apšauks, pasieksite kur kas daugiau.

2 paveikslėlis

Vaikystėje kažkodėl stipriai susvyravo jūsų tikėjimas artimaisiais. Galbūt jums pažadėjo išsvajotą žaislą, bet nenupirko. Bet greičiausiai problema buvo rimtesnė – artimieji neįvertino kažkokių jums svarbių dalykų gal net pasišaipė iš jūsų troškimų. Taigi jums seniai susiformavo nuostata, kad niekuo negalima pasitikėti ir reikia kliautis tik savimi.

Tai nėra blogai – taip mąstantys žmonės dažnai daug pasiekia karjeros, mokslo ar verslo srityje. Jūs seniai išmokote sudaryti atviro, bendringo žmogaus įspūdį, kai šito reikia kokiam nors tikslui. Iš tiesų jūs kalbate apie nereikšmingus dalykus, bet niekam neatskleisite savo tikrųjų ketinimų ir jausmų. Jūsų humoras ciniškas, o reakcijos gali atrodyti emociškai šaltos. Taip yra todėl, kad niekam nenorite atsiskleisti ir vėl patirti nusivylimą, išdavystę.

Vis tik pamėginkite būti nuoširdesnis, atviresnis nors su pačiais artimiausiais draugais ar mylimu žmogumi. Net jei liksite nesuprasti, nieko neprarasite, nes seniai esate suaugęs, savarankiškas žmogus.

3 paveikslėlis

Vaikystėje buvo laikotarpis, kai nepritapote ir jautėtės autsaideriu. Gal jūsų neįvertino tėvai, gal dėl kokio nors ypatumo jus erzino mokykloje, todėl jums labai reikia pagyrimų. Jūs dažnai apsidairote, perklausiate, ar teisingai kažką darote ir pan.

Tai pasireiškia ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir darbe. Jums tiek svarbu viską idealiai padaryti, kad vaikydamiesi idealo pamirštate apie savo interesus ir norus. Atsigręžkite į save ir pasistenkite suprasti, ką darote ne siekdami kažkam patikti, o būtent dėl savęs. Pabūkite egoistu – tai padės jums ne tik rasti teisingą kelią gyvenime, bet ir pasiekti daug daugiau, nei turite dabar.

4 paveikslėlis

Tikėtina, kad vaikystėje jus stipriai sukrėtė artimo žmogaus netektis ir dabar labai bijote prarasti brangius žmones, jus kamuoja vienatvės baimė, nors šiuo metu jūsų gyvenime vienatvės nėra. Dėl nerimo ir polinkio į negatyvias mintis iš tiesų galite prarasti draugus. Santykiuose su priešinga lytimi jums būdingas per didelis prieraišumas.

Metas suprasti, kad mūsų aplinka atspindi tai, kas šiuo metu esame gyvenime. Jei iš anksto negalvosite, kad jus gali palikti, taip greičiausiai ir nenutiks. Ir net jei dėl kažkokių priežasčių išsiskirsite su draugu, drauge, mylimuoju ar net sutuoktiniu, atsiminkite – tai ne pabaiga. Pasaulyje gyvena milijonai, po kiek laiko jūsų gyvenime atsiras naujų žmonių, svarbiausia – jų neatstumti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)