Taigi, ji gali atskleisti jūsų charakterio ir temperamento ypatumus. Ką gi, atidžiau pažvelkime į mus supančius žmones.

Greita, nervinga ir nerimastinga eisena byloja, kad žmogus yra gyvybingas ir aktyvus, jo temperamentas primena audrą.

Lėta eisena, priešingai, išduoda apsnūdimą ir ramumą, netgi tingumą.
Lėtai, lyg niekur neskubėtų, einantį žmogų bus ypatingai sunku išjudinti ir priversti skubiai imtis kokios nors veiklos ar dalyvauti kokiame nors renginyje. O jeigu to prašote žmogaus, kuris ne eina, o „skrenda“, žinokite, kad problemų nebus, tik štai rezultatą nuspėti sunku.

Jeigu žmogus eina tarsi žygiuotų, žinokite, kad jis – ekstravertas. Tokie žmonės siekia savo tikslo, yra veiklūs ir dažnai pasižymi puikiomis dalykinėmis savybėmis. Dažniau tokia eisena būdinga vyrams, nei moterims.

Smulkūs žingsneliai paprastai būdingi intravertams. Tai išlaikyti, atsargūs, viską gerai apskaičiuojantys žmonės, mokantys prisitaikyti prie situacijos. Jiems būdingas aštrus mąstymas. Tarp tokių galima sutikti daugiau moterų, nei vyrų.

Jeigu žmogaus žingsnis platus, bet jis eina lėtai, gali būti, kad jam būdingas noras pasirodyti, atkreipti į save aplinkinių dėmesį. Vis dėlto, tai tik žaidimas su publika, nes dažnai po tokia pretenzinga eisena slepiasi „tuščias“ žmogus. Tiems, kurie iš tikrųjų yra reikšmingos asmenybės, tokie žaidimai nebūdingi.

Jeigu žmogus eina pernelyg atsipalaidavęs, tai byloja apie visišką nesidomėjimą aplinkiniais ar esama situacija, Dar tai gali išduoti užslėptą pasipriešinimą kokiems nors priverstiniams veiksmams. Tai taip pat gali byloti apie moralinį nesubrendimą, vidinės disciplinos stygių ar snobiškumą. Tokia eisena būdinga paaugliams ir jaunimui, konfliktuojantiems su vyresniaisiais ir širdyje tikintiems, kad yra aukščiau už juos.

Taip eina ir tie, kurie kaltinami nusikaltimais prieš visuomenę, tačiau nenori pripažinti savo kaltės.

Kapota ir neritminga eisena išduoda žmogaus silpnumą. Jis pasirengęs užleisti kelią ar eiti į kompromisus, kad tik neatsidurtų jam nepatogioje situacijoje. Tokie žmonės tiesiog bijo juos supančio pasaulio.

Jeigu žmogus žygiuoja ritmingai, tačiau juda į šalis judindamas klubus, jis pretenduoja į erdvę aplinkui save. Tokie žmonės elgiasi instinktyviai ir pakankamai užtikrintai. Jeigu moteris eina pernelyg siūbuodama klubais, tai reiškia, kad ji tikrai įsitikinusi, jog yra patraukli, be to, visaip stengiasi atkreipti vyrų dėmesį.

Jeigu žmogus eina vos pasivilkdamas, jis yra silpnos valios, neryžtingas, lėtas ir tingus. Tokį žmogų sunku išjudinti. Jis nepajėgus imtis ryžtingų veiksmų.

Jeigu žmogus eina lėtai, smulkiais žingsneliais, stengdamasis, jog viršutinė kūno dalis būtų visiškai tiesi, tai byloja apie aroganciją ir narciziškumą. Tokioje eisenoje yra kažkas teatrališko – toks žmogus stengiasi atrodyti kažkuo, bet ne juo būti.

Nenatūraliai kampuota, tarsi „medinė“ eisena, byloja apie vidinius kompleksus, ribotumą ir problemas bendraujant su aplinkiniais. Tokie žmonės viduje visada įsitempę, o tai atsispindi ir jų elgesyje.

Kai žmogaus eisena neįprastai impulsyvi, jis eina pabrėžtinai plačiais ir greitais žingsniais, tuo pačiu metu pirmyn ir atgal mojuodamas rankomis, vadinasi, jis stengiasi atrodyti aktyvus. Tik labai dažnai tokie žmonės išvis niekuo rimtu neužsiima arba jų veikla yra beprasmė. Taigi, tai ne daugiau nei „bėgimas vietoje“.

Jeigu eidamas žmogus nuolat stiebiasi aukštyn, o jo pėdos įtemptos, vadinasi, jis siekia kažkokių „aukštų tikslų“ ar idealo. Jam būdingas intelektualinio pranašumo prieš aplinkinius jausmas.

Taigi, pagal eiseną galima padaryti bent jau preliminarias išvadas apie žmogaus asmenybę ir nuspręsti, ar verta su juo prasidėti, ar nebus tai tuščias laiko švaistymas. Tik nepamirškite, kad mūsų eiseną lemia ir mūsų fizinė būsena. Juk pagyvenusiems ir sergantiems žmonėms greitai eiti sunku. Jeigu žmogus turi problemų su stuburu, jam bus sunku išsitiesti... Todėl tokia klasifikacija galioja tik sveikiems, pačiame jėgų žydėjime esantiems žmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)