Vienos apklausos duomenimis, tik du iš dešimties dirbančių žmonių gali eidami į darbą rengtis kuo panorėję; trečdaliui leidžiama išlaikyti savo stilių, atsižvelgiant į kai kuriuos apribojimus. Pavyzdžiui, leidžiama dėvėti tik klasikinius džinsus, sukneles be gilių iškirpčių, neblizgius megztinius. Visų likusių aprangą darbo metu reglamentuoja vadovai. Dažniausiai jie nurodo dėvėti dalykinius kostiumus.

Kai kuriems visiškai nesiseka – du iš dešimties darbuotojų negali pasirinkti net aprangos spalvos. Dešimtadaliui darbuotojų pateikiami nurodymai dėl makiažo ir šukuosenos.

Anot tyrėjų, radonas trumputis sijonas gali netgi sužlugdyti karjerą.
Nurodymų nevykdymas – tai darbo tvarkos pažeidimas. Trys tokie pažeidimai ir darbuotojas atleidžiamas...

Gražiai rengtis, ypač valstybės tarnyboje, kur reikalaujama paisyti aprangos kodo, nėra labai paprasta, nes neretai atlyginimai netgi nepadengia išlaidų kokybiškiems bei stilingiems dalykiniams drabužiams įsigyti.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)