1. Tiesiog būkite savimi.

Žmogus negali būti patenkintas gyvenimu, jei nebus patenkintas savimi. Kai gyvename dėl kitų žmonių nuomonės ir pritarimo, mes nubrėžiame ribą savo pačių pritarimui. Jei nuspręsime, kad patys sau esame geri, mes būsime pakankami geri ir pasauliui.

2. Neribokite savęs savo mintimis.

Amžius – ginčytinas proto ir kūno klausimas. Jeigu jums tai nekelia problemų, tai jis neturi reikšmės.

Jei pasakysite sau, kad galite tai padaryti, tai padarysite. Jei pasakysite sau, kad negalite, tuomet taip ir bus. Mes save apgaudinėjame, tikime daugeliu neigiamų dalykų apie save. Tačiau pabadykite įsivaizduoti, kas būtų, jei apgaulės keliu galvosite apie save teigiamus dalykus!

3. Juokas pagerina gyvenimą.

Humoras yra didžiausia žmonijos palaima. Žmonija turi vieną tikrai efektyvų ginklą, ir tai yra juokas. Kai mes juokiamės, galime viską pamiršti, žvelgti pirmyn ir atsipalaiduoti.

4. Nelaikykite pykčio.

Pyktis – tai rūgštis, kuri labiau kenkia indui, kuriame ji laikoma, negu tam, ant kurio ji pilama.

Kai suprasite, kad pykstant ant žmonių ar dėl kažkokių dalykų, skauda tik jums, pradėsite į viską žvelgti kitaip ir kitaip vertinsite savo gyvenimą. Suprasite, kad nenorite švaistyti savo brangių metų išprotėjusiam pasauliui.

5. Atminkite, kad neturite jokių išskirtinių teisių.

Nesusiviliokite mintimi, kad pasaulis jums yra skolingas – jis egzistavo dar prieš jus ir nėra nieko jums skolingas.

Teisė yra reali žmogaus problema, tačiau kuo geriau suprasite, kad norėdami įgyvendinti savo norus, turite dirbti, tuo laimingesni būsite.

6. Žmonės nemėgsta permainų.

Žmogus, turintis naujų idėjų, laikomas keistuoliu – kol jo idėja netampa sėkminga.

Žmonėms nepatinka, kai kiti keičiasi. Jei jūs stengiatės būti geresniu žmogumi, būkite pasirengę tam, kad žmonės apie jus kalbės. Kartais nekreipti dėmesio į žmonių reakciją būna sunkiausia bandymų pasikeisti dalis.

7. Nenuleiskite akių nuo savo tikslo.

Tempkite save tolyn nuo nemalonumų už ausų ar bet kokiais kitais būdais. Jūs galite tai kontroliuoti.

Kai nuspręsite keisti savo gyvenimą, susidursite su didžiuliu žmonių ir savo paties pasipriešinimu. Neleiskite, jog kažkas trukdytų siekti tokio gyvenimo, kokio trokštate. Nešvaistykite dėmesio dalykams, kurie jums nėra svarbūs.

8. Norėdami pasijusti geriau, nukreipkite dėmesį į kitus.

Geriausias būdas pakelti sau nuotaiką – pralinksminti kitą žmogų.
Kai jaučiate, kad jums nesiseka, geriausia viską apversti aukštyn dugnu ir sutelkti savo energiją kažkam kitam. Padėkite problemų turinčiam draugui, nupjaukite pievelės žolę kaimynui, nusivežkite seserį pietų. Padarykite kažką, kas priverstų gerai pasijusti kitus žmones. Tai padės pasijusti geriau ir jums.

9. Padarykite tai, ką norite padaryti.

Po 20 metų jausitės nusivylę, kad nespėjote kažko padaryti. Taigi pradėkite veikti jau dabar. Tyrinėkite. Svajokite. Studijuokite.

Jei trokštate keliauti po pasaulį, raskite būdų tai padaryti. Jei norite pradėti verslą, raskite laiko jam suplanuoti. Gyvenimas būna smagesnis, kai jis yra gyvenamas. Gyventi reiškia kartais patirti nesėkmę ar kartais kažką sugadinti. Tai normalu. Jūs džiaugsitės, kad pabandėte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)