Darbo paieškos portalas CVbankas.lt, norėdamas išsiaiškinti darbo ieškančiųjų savęs vertinimą, paklausė respondentų, kaip jie save apibūdintų kaip darbuotojus.

Atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad dauguma vartotojų apibūdina save per daug savęs neaukštindami, pasvarstydami, kokie darbuotojai jie iš tikrųjų yra, kaip atlieka darbo užduotis, kiek pastangų įdeda ir pan. Respondentai dažniausiai teigia, kad yra atsakingi, darbštūs, komunikabilūs, lojalūs, kruopštūs, pareigingi, nuoširdūs, stropūs bei sąžiningi. Jie žino, ko nori, ir siekia savo užsibrėžtų tikslų.

Pasak jų, kažko nemokėdami, jie ryžtųsi įsigilinimui skirti daugiau laiko, stengtųsi tinkamai atlikti paskirtus darbus, dirbdami kurtų naujų idėjų ir siektų jų įgyvendinimo.

Dalis respondentų neapibūdina savęs tik kaip teigiamų savybių turinčio darbuotojo, pamini ir neigiamų niuansų: jie pripažįsta, kad naujame darbe trūksta patirties ar įgūdžių, teigia, kad kai kurie yra nedrąsus, drovūs ir mano, kad tai jiems trukdo susirasti darbą.

Kai kurie respondentai vis dėlto vertina save itin pozityviai, teigia, kad jų kvalifikacija yra aukštesnė nei darbo specifika, tiesiai įvardija esą specialistai, su geru vadovu ir pakankamu savarankiškumu galintys tikrai daug.

Kad ir kaip save apibūdintų darbuotojai, dauguma jų teigia norintys nuolatos gauti vis naujų užduočių, kurios skatintų tobulėti, gilintis į naujus dalykus. Darbuotojų nuomone, taip pat vienas iš svarbiausių motyvų būti geru darbuotoju yra atlyginimas – pasak respondentų, kai uždirbti nepakankamai, praeina noras stengtis.