Turintieji darbą norėtų jį keisti

Nors pusė respondentų turi darbą, tačiau dauguma jų norėtų pokyčių – įsidarbinti kitoje įmonėje, užsiimti kitokia veikla. Beveik 50 proc. dirbančiųjų yra tvirtai apsisprendę ir nuolat ieško kito darbo, kiti 38 proc. norėtų keisti darbą, tačiau baiminasi pokyčių ekonomikos sunkmečiu. Vos 14 proc. darbą turinčių respondentų savo darbu yra patenkinti ir netgi nesvarsto dirbti kitur.

Aktualu ir papildomas darbas

Šiuo metu dirbantieji ne tik bijo netekti darbo vietos, susitaiko su prastesnėmis darbo sąlygomis, tačiau ir ieškosi papildomo darbo, kuris padėtų padidinti savo pajamas. Darbo paieškos portalo CVbankas.lt duomenimis, nuo praėjusių metų pradžios skelbimų apie ieškomą papildomą darbą yra padaugėję maždaug tris kartus. Dirbantieji ryžtasi padirbėti papildomai kelias valandas per dieną ar savaitę ir taip prisidurti prie algos.

Ar lengva rasti darbą?

Šiuo metu tarp dirbančiųjų ar ieškančiųjų darbo populiari nuomonė, jog darba surasti sunku – taip mano 42 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų. Kiti 40 proc. teigia, kad darbo paieškos gali trukti itin ilgai, pavyzdžiui, daugiau nei pusę metų. Optimistiškai nusiteikę vos 4 proc. respondentų – jų nuomone, darbą galima rasti per porą savaičių. Todėl respondentai linkę manyti, kad reikia kasdien peržiūrėti atsirandančius darbo pasiūlymus, realiai įvertinti savo galimybes ir neatmestinai kandidatuoti.