Verslo pradžioje yra galybė faktorių, kai kurie jų nėra taip jau akivaizdžiai matomi. Dažnai žmonės neįsivaizduoja verslo įkūrimo kainos, nenutuokia, su kokiais sunkumais ir iššūkiais jiems gresia susidurti.

Būti pasiruošusiam tam, kas Jums bet kokiu atveju nutiks, taip pat nemenkas iššūkis. Nors jau manote esantis rimtai pasirengęs, gali būti, kad yra dar keli aspektai, apie kuriuos nepagalvojote.

1. Troškimas

Nors tai gali pasirodyti itin akivaizdu, Jums tikrai reikia velniškai norėti pradėti savo verslą. Ir priežastis tam turi būti rimta ir solidi.

Žinoti tikrą priežastį, dėl kurios kuriate įmonę, yra svarbu – juk ne visos motyvacijos yra lygios. Paklauskite savęs: ar aš tikrai noriu turėti kažką savo, ar aš tiesiog pavargau dirbti savo dabartiniam viršininkui? Ar aš noriu būti verslininku, ar tai – tiesiog mano hobi?

Atsakymai į šiuos klausimus yra svarbūs, nes psichologiškai, jei nesate užsispyręs tęsti visa tai iki pabaigos, tai bus tiesiog tikrai nemalonus procesas. Jums reikia ryžto norint pradėti savo verslą. O jei Jūs tai darote dėl to, kad įrodytumėte savo buvusiai žmonai, ko esate vertas, patikėkite, to nepakaks šiam tikslui išpildyti.

Verslo pradėjimas reikalauja autonomijos. Jums reikia perimti kontrolę ir vesti viską, nes Jūs to tikrai norite.

2. Pakankamai pinigų

Visi žino seną posakį: „Jūs turite išleisti pinigų, kad juos uždirbtumėte“. Kaip bebūtų, tik keli žmonės žino, kiek pinigų visgi jie turi išleisti. Tačiau atsakymas į klausimą „kiek“ būtų visiems skirtingas.

Pasiruoškite klausimų antplūdžiui.

Kokių išlaidų Jums reikėtų vengti? Kaina kyla dėl vietos, reklamos, mokymų, bet kokių mokesčių, mokamų profesionalams arba konsultantams, pavyzdžiui, advokatams ir buhalteriams. Tokių specialistų neišvengiamai prireiks bet kokio plauko, dydžio ar pakraipos įmonei. Svarbu paminėti ir tai, kad geri specialistai kainuoja nemenkus pinigus.

Bloga naujiena yra ta, kad mokesčių mokėjimas naujų įmonių steigėjams yra pati didžiausia problema. Kodėl taip yra?

3. Rinkos išmanymas

Trumpai tariant, Jūs mažiau konkuruosite parduodami 3D spausdintuvu spausdintus organus nei, pvz., džinsus.

Daugelis verslų sako, kad klientas nežino, kas yra geriausia. Verslai daug labiau kontroliuoja „poreikį“ nei žmonės gali pamanyti. Daug analizuokite, domėkitės, klausinėkite, skaitykite – visa tai padės vis labiau ir labiau gaudytis dabartinėje rinkoje.

4. Asmeniniai bruožai

Kokie bruožai ateina į galvą, kuomet pagalvojate apie „verslo savininkus“?

Lyderystė? Atkaklumas? Išradingumas? Žinoma, tačiau yra ir žymiai menkiau matomų asmeninių savybių, kurios parodo, kad esi stiprus verslininkas.

Verslo kelyje padeda prisitaikymas ir gebėjimas išsilaikyti dviprasmiškose situacijose.

Smalsumas – taip pat sąrašo viršuje. Smalsūs žmonės dažniau linkę išbandyti naujus dalykus ir atrasti neišbandytas metodologijas sėkmei.

Jei nesate labai sėkmingas, kantrybė taip pat gelbsti, ypač tais ilgais, lėtais, tikrai užsitęsusiais periodais, kuomet atrodo, kad verslas niekada neužaugs.

Galiausiai, Jūs privalote susitvarkyti su sėkme ir pralaimėjimu. Kažkam nepasisekus, juk nepratrūksite visų akivaizdoje, tiesa?

5. Tikėjimas savo verslu

Galiausiai, Jūs turite tikėti savo verslu taip, kad taip pat įkvėptumėte ir kitus.

O kai tikėsite savo verslu, įtikinti klientus bus ne taip ir sudėtinga. Jie turi Jumis pasitikėti, o Jūs – kurti šį pasitikėjimą.

„Manau, kad tas, kuris netiki savo verslu, geriau jau jo ir neturėtų. Nes viskas labai susiję – jei netikite verslu, tai netikite ir savo darbuotojais, netikite jų darbo kokybe, netikite klientais. Tai kam tada kažką kurti? Jei nusprendžiate steigti savo verslą, turite tvirtai eiti, tikėti, degti noru. Ir tai turi matytis, užkrėsti, įkvėpti. Štai tokį verslo kūrimo modulį aš suprantu.“ teigia verslo konsultantas, nemokamasadresas.lt steigėjas Romualdas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)