Tačiau kaip elgsitės sulaukę klausimų, kurių nesitikėjote? Svetainė purewow.com apklausė tikrus darbdavius ir atrinko kelis iš vėžių išmušančius klausimus, kurių galite sulaukti per pokalbį dėl darbo.

Jei būtumėte sportininkas, kokia būtų jūsų sporto šaka?

„Purple Carrot“ turinio strategijos direktorė Kate Westervelt: „Jeigu darbuotojas būtų ieškomas komandiniam darbui, norėčiau išgirsti, kad jis būtų futbolininkas ar žolės riedulio žaidėjas – ar bet kas, ko reikia būnant vienos dėlionės dalimi.

Tai reikštų, kad esate pasirengęs darbui su kitais komandos nariais. Kandidatas pelnytų papildomų balų, jei paminėtų poziciją, tinkančią toms pareigoms, į kurias pretenduoja. Pavyzdžiui, jei man reikėtų organizatoriaus, dairyčiausi įžaidėjo. Jeigu man reikėtų žmogaus, kuris siektų iškeltų tikslų, ieškočiau puolėjo“.

Ko labiausiai nekenčiate (atitinkamoje veiklos srityje)?

„Stash Wealth“ steigėja Priya Malani: „Pavyzdžiui: „Kas jums labiausiai nepatinka finansinių paslaugų srityje?“. Kadangi siekiame transformuoti finansinių paslaugų sektorių, mums reikia užsidegimo turinčių žmonių, trokštančių kartu su mumis imtis šios daug iššūkių keliančios misijos. Geriausias būdas išsiaiškinti, kokios pozicijos žmogus laikosi, yra sužinoti, kuo jis yra nepatenkintas“.

Koks gyvūnas geriausiai jus atspindi?

„PureWow“ redakcijos operacijų direktorė Lauren Gniazdowski: „Toks klausimas dažniausiai sulaukia juokingų ir iškalbingų – o kartais ir keistų – atsakymų. Solidus atsakymas priklauso nuo to, kaip pagrindžiate gyvūną, kurį pasirenkate. Pavyzdžiui, jei sakote, kad jus geriausiai atspindi liūtas, kaip jis siejasi su darbu, į kurį pretenduojate? Viskas priklauso nuo atsakymo į klausimą „Kodėl?“.

Jei paskutinio jūsų darbdavio paprašyčiau apibūdinti jūsų stipriąsias ir silpnąsias puses, ką jis pasakytų?

„Macmillan“ personalo atrankos vadovė Kristen Pecci: „Tai šiek tiek gudresnis tradicinių klausimų apie stipriąsias ir silpnąsias puses variantas, nes kandidatui tenka susimąstyti, ką atsakytų paskutinis jo viršininkas. Nepaisant to, čia galioja ta pati taisyklė, jog neigiamas savybes reikia paversti teigiamomis. Pavyzdžiui: „Aš esu toks žmogus, kuris skiria papildomą laiką projektams, kad pasiektų geriausių rezultatų. Tai mano stiprybė, ir kartu spąstai. Visada noriu būti tikras, jog projektui atiduodu visas savo jėgas“.

Ką esate užtikrintai įvaldęs šiuo karjeros momentu (pripažįstant, žinoma, kad mes visi niekada neišmokstame pamokų)?

„The Muse“ žmogiškųjų išteklių ir talentų vadovas Toni Thompsonas: „Mano svajonių atsakymas būtų toks, kuriame išryškėtų asmens stipriosios pusės. Pavyzdžiui, kažkas panašaus į tai: „Aš įvaldžiau sugebėjimus įsiklausyti, ko verslo lyderiai nori pasiekti, ir išgirstu jų būgštavimus dėl kliūčių, trukdančių tai pasiekti“. Dar svarbiau, kad atsakymą iliustruotų realūs pavyzdžiai ir kaip jie yra svarbūs trokštamoms pareigoms“.

Kokia jūsų istorija?

„Kaplow“ prezidentė ir generalinė direktorė Liz Kaplow: „Verslo srityje mes padedame prekės ženklams perteikti savo istorijas, o kiekviena istorija prasideda nuo žmonių. Šis klausimas priverčia žmogų atskleisti, kas jį motyvuoja ir kas jam rūpi. Aš ieškau žmonių su gelme, ne tik specialistų. Taigi, į šį klausimą negali būti „teisingo“ atsakymo. Kiekvieno žmogaus istorijoje įžvelgiu jo aistrą“.

Ką mėgstate veikti po darbo?

„Masthead Media“ vadovaujanti partnerė Julie Hochheiser Ilkovich: „Atrodo, kad tai yra paprastas klausimas, bet kandidatai paprastai nebūna gerai apgalvoję atsakymo į tokį klausimą. Taigi iš to, kaip jie mąsto, atsakydami į tokį klausimą, ir iš jų atsakymo, ką iš tikrųjų mėgsta veikti, galiu daug sužinoti. Visada įdomu išgirsti, ką žmogus veikia laisvalaikiu, ir tai man padeda susidaryti įspūdį, koks jis yra, kaip asmenybė ir kaip potencialus būsimas darbuotojas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)