Darbuotojai, mąstantys kaip verslininkai, yra labiau motyvuoti, prisiima pilną atsakomybę už savo darbus ir geba kūrybiškai spręsti problemas. Šie 6 žingsniai padės Jūsų organizacijoje užtikrinti efektyvų darbą, sakoma pranešime spaudai.

1. Suteikite darbuotojui daugiau atsakomybės

Suteikite darbuotojui daugiau sprendžiamosios galios ir atsakomybės vykdant kasdienius darbus. Paskatinkite jį patį spręsti problemas, vertinti situaciją bei savarankiškai priimti sprendimus. Suteikite visą reikalingą informaciją bei atitinkamus mokymus. Galiausiai, skirkite daugiau laisvės dirbti savarankiškai.

Tai padės jam jausti atsakomybę už kiekvieną projektą su kuriuo dirba.

2. Skirkite dėmesio darbuotojų santykiams

Kartais pačios geriausios idėjos gimsta mažiausiai tikintis. Skatinkite darbuotojų santykių palaikymą. Kuomet atrodo, kad atsiduriama aklagatvyje, pozityvi darbo aplinka bei kolegų palaikymas bus pagrindinis veiksnys, skatinantis nepasiduoti ir ieškoti išeities. Padėkite jiems išsiugdyti gerus santykius.

Skirkite daugiau laiko įvairių veiklų, padėsiančių darbuotojams geriau pažinti vieni kitus, organizavimui. Skatinkite jų aktyvaus laisvalaikio bei pietų pertraukų leidimą kartu. Sutvirtinkite komandinę darbo dvasią ir gero mikroklimato palaikymą.

3. Skatinkite darbuotojus išeiti iš komforto zonos

Kuomet nuolatos žmonės atlieka tas pačias užduotis, jie įstringa rutinoje. Neleiskite darbuotojams „atbukti“ ar prarasti susidomėjimą savo kasdienėmis pareigomis.

Įtraukite žmones dirbti su kuo įvairiausiais projektais, leiskite jiems prisiliesti prie kolegų vykdomų užduočių bei skirkite jiems veiklos iš kitų departamentų. Dinamiška aplinka vysto kūrybinį mąstymą ir gebėjimą pažvelgti į viską iš skirtingų perspektyvų.

4. Įmonėje organizuokite „minčių lietų“

Iškilus sunkumams dėl įmonės veiklos ar priimamų sprendimų, į pagalbą pasitelkite savo darbuotojus. Padarykite susirinkimą su įmonėje dirbančiais asmenimis, leiskite jiems išsakyti savo mintis bei idėjas, didinkite jų įsitraukimą. Padėkite suprasti, kad jų nuomonė yra labai svarbi organizacijai ir net gali prisidėti prie plėtros didinimo.

5. Ugdykite darbuotojų individualumą

Žmonės yra skirtingi, tad sukurkite aplinką, kurioje jų individualumas galėtų atsiskleisti. Leiskite darbuotojams patiems personalizuoti savo darbo vietą įvairiomis dekoracijomis. Svarbu, kad atlikdami kasdienius darbus jaustųsi gerai ir jų neslėgtų aplinka, bet puoselėtų kūrybingumą bei pozityvų mąstymą.

6. Skirkite laiko idėjų generavimui

Kūrybiškam mąstymui reikalingas inkubacijos procesas, kurio metu pasąmonė gali padėti rasti sprendimus kebliausioms situacijoms. Būtent todėl didelė koncentracija vienai problemai, retai kada sugeneruoja tinkamiausią sprendimą.

„Darbuotojai – didžiausias įmonės turtas. Tad labai svarbu ne tik juos tinkamai pasirinkti, bet ir motyvuoti savarankiškai spręsti problemas bei lavinti kūrybišką mąstymą. Nepamirškite, kad geriausioms idėjoms reikalingas inkubacijos laikotarpis, tad nespauskite jų pateikti atsakymus čia ir dabar. Suteikite jiems laiko atrasti geriausią variantą.“ – sako verslo konsultantas, nemokamasadresas.lt steigėjas Romualdas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)