Remiantis psichologu Franku J. Sileo, „Pietų pertrauka yra svarbi Jūsų fizinei ir protinei sveikatai. Tyrimai parodė, kad pietų pertraukos pasidarymas gali netgi mažinti stresą. Skirti laiko atsipalaidavimui atsiplėšiant nuo darbo taip pat didina produktyvumą bei kūrybingumą.“

Mąstote, kaip galėtumėte savo pertrauką praleisti atsitraukęs nuo darbo stalo produktyviausiu būdu? Apačioje pateikiami keli patarimai, padėsiantys suprasti, kaip sėkmingi verslininkai leidžia savo pietų pertrauką.

1. Prioritetas – pietūs? Taip!

Valgyti yra svarbu norint, kad ir protas, ir kūnas veiktų nepriekaištingai. Prisipildykite save naudingų ir sveikų maisto medžiagų. Skirkite laiko maisto, vietos, kurioje pietausite, kompanijos pasirinkimui.

Sėkmingi verslininkai paprastai nesusiorganizuoja jokių susitikimų ar svarbių pokalbių nei prieš, nei po pietų. Jie žino bei puikiai supranta pietų valgymo svarbą ir tai, kad jų išvengimas jiems neatneš visiškai jokios naudos. Jie vertina pietų metą, nes suvokia, kad jei jie nesirūpins savimi, nuo to neabejotinai kentės ir jų verslas.

2. Daugiau dėmesio mitybai

Protingi verslo žmonės supranta buvimo sveiku svarbą ir kaip tai daro įtaką jų produktyvumui. Jie maitinasi protingai ir sveikai. Supranta ir kreipia dėmesį į tai, kad kasdien kimšdamas sumuštinius, greitą maistą jis ne tik negaus tinkamų maisto medžiagų, bet visąlaik bus tingus ir neenergingas. Tai reiškia, kad supranta svarbą to, ką dedasi į savo kūną, valgo lėtai, besimėgaudami kiekvienu kąsneliu. Tokie veiksmai palaiko juos sveikais, mažina stresą ir leidžia būti susikaupusiu visą popietę.

3. Veikite efektyviai

Našūs verslininkai naudoja pietų laiką, kad galėtų megzti savo kontaktų ratą, bendrauti su kitais asmenimis savo verslo nišoje bent jau pora kartų per savaitę, nesvarbu, ar susipažinimui, ar bendrų projektų užmezgimui. Jie taip pat atsiplėšia nuo savo darbo stalo, valgo vis skirtingose vietose, vis keičiant vietą bei perspektyvą.

Jei taip elgsitės ir jūs, leisite sau išmokti apie šią industriją daugiau bei rasti naujų mentorių, partnerių ar, galų gale, draugų. Jūs turėtumėte tai pabandyti!

4. Organizuokite

Popietės yra geras laikas apgalvoti per dieną nuveiktus darbus, įvykdytas užduotis. Jei turėjote sunkų rytą, jums gali reikėti pasiimti pietų pertrauką, kad sugrįžtumėte į darbą šviežia galva ir atsinaujinusia energija – visiškai taip, kaip daro klestinčių verslų vadovai.

Pietų pertrauka – puikus metas organizuoti/perorganizuoti kai kurias savo užduotis, dienotvarkes ir pan. Tai padės jums geriau kontroliuoti savo veiksmus tiek biure, tiek už jo ribų. Tokiu būdu jūs mažiau stresuosite, o kad galėtumėte dirbti daug efektyviau, būsite apsirūpinę dvasine energija.

5. Nesustabarėkite

Ar žinojote, kad pietūs – vienas geriausių metų mankštintis?

Būtų puiku, jei savo valandos trukmės pietų metų sugebėtumėte rasti laiko ir neilgai mankštai. Tai atsipirks pertekliumi geresnės sveikatos, sumažintu streso kiekiu, pakelta nuotaika ir pasitikėjimu savimi. Sėkmingi verslininkai per pietų pertrauką šauna į artimiausią sporto klubą arba pasistato elipsinį treniruoklį savo darbo vietoje – jie spėja palaikyti formą netgi jei turi tam labai mažai laiko.

Jei visgi tam laiko įterpti nepavyksta, daug judėkite biure.

6. Nusnauskite

Puikūs verslininkai supranta trumpo nusnaudimo svarbą darbo produktyvumui gerinti. Jei užmerksite akis kelioms minutėms, tai jums atneš tik naudą.

Remiantis sleepfoundation.org, trumpas 20 – 30 min. nusnūdimas suteikia daug naudos, didina budrumą, minčių skaidrumą be jokių neužtikrintų, svirduliuojančių pojūčių.

Jei esate labai užimtas verslininkas, kuris niekada neranda laiko iki galo atlikti savo išsikeltas asmenines užduotis, pietų pertrauka jums gali pasirodyti tikras išsigelbėjimas.

Kol įtemptas grafikas yra neišvengiama kiekvieno verslininko kasdienybė, neleiskite darbui atimti iš jūsų pietų pertraukos. Pailsėkite ir pakraukite save energija. Įtraukite į savo dieną viršuje išvardintus užsiėmimus ir pakelkite savo produktyvumą į kitą lygį.

Šaltinis: www.entrepreneur.com, Kyle Richey