Net jei pasirenkate tinkamą karjerą, ji gali ir nebūti geriausias pasirinkimas visam laikui. Štai kelios priežastys, dėl kurių vertėtų apgalvoti pokyčius.

Turėtumėte pamąstyti apie karjeros pokyčius, jei...

Jūsų gyvenimas pasikeitė. Kai pasirinkote dabartinį darbą, jūsų gyvenimas veikiausiai buvo kitoks nei dabar. Pavyzdžiui, galbūt tuomet buvote vieniši, dabar turite šeimą. Beprotiška dienotvarkė ir dažnos kelionės naujajam gyvenimui nebetinka. Jums reikia ieškoti užsiėmimo, kuris leistų daugiau laiko skirti šeimai.

Darbo perspektyvos pablogėjo. Kai pradėjote dirbti savo srityje, ji atrodė daug žadanti. Dėl technologijų pokyčių, ekonomikos ar darbo sferos ypatumų šis darbas daugiau nebėra perspektyvus. Jums reikėtų ieškoti darbo su geresnėmis perspektyvomis.

Jaučiate, jog „perdegėte“. Kažkada noriai kasdien ėjote į darbą. Daugiau taip nebesijaučiate. Jums nepatinka jūsų darbas, o pakeitus darbdavius padėtis nepasikeitė. Tai gali būti laikas siekti karjeros, kuri jus įkvėptų.

Jūsų darbas yra pernelyg įtemptas. Kai kurie darbai sukelia daug streso, ir po kurio laiko su juo kovoti tampa per daug sunku. Siekdami išsaugoti savo fizinę ir psichinę sveikatą, apsvarstykite ramesnio darbo galimybes.

Jums jūsų darbas nuobodus. Iš pradžių jūsų darbas jums atrodė daug žadantis. Dabar jau ilgą laiką dirbate šioje srityje, pasiekėte tiek, kiek tik galėjote, ir ilgitės iššūkių. Karjeros pokytis gali tuos iššūkius suteikti.

Norite užsidirbti daugiau pinigų. Nustebsite sužinoję, kad pinigai nėra sąrašo viršuje, kai kalbama apie pasitenkinimą darbu. Dėl to nenustebkite, kad darbas, kur galite uždirbti daugiau, gali neteikti itin didelio pasitenkinimo. Taigi jei kitos priežastys verčia jus galvoti apie karjeros keitimą, didesnis atlyginimas turėtų būti vienas veiksnių, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis naują sritį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją