1. Per mažai miegate.

Jei per mažai miegate, kūnui ir protui stinga poilsio. Būtent miego stygius neretai veda į depresiją: neišsimiegate, prastai jaučiatės, o kai prastai jaučiatės gali atsirasti nemiga. Reguliarus 8 valandų miegas privalomas.

2. Per daug jaudinatės, ką apie jus galvoja kiti.

Natūralu, kad savo elgesiu nenorite įžeisti žmonių ar sulaukti kritikos. Bet jei viskas, ką darote, derinama prie aplinkinių lūkesčių, jau nebegyvenate savo gyvenimo, leidžiate kitiems gyventi jūsų gyvenimą. Tada jaučiatės nelaiminga. Reikia žinoti – svarbiausia, ką pati galvojate apie save, o ne kitų nuomonė.

3. Izoliuojatės nuo aplinkinio pasaulio.

Pasaulis kartais būna atšiaurus, o su žmonėmis iš tiesų būna nelengva. Tačiau atsiskyrimas nuo pasaulio veda į depresiją ir tik dar labiau apsunkina gyvenimą. Atsiribojusi nuo žmonių, jaučiatės liūdna, vieniša. Kai prastai jaučiatės, sunku užmegzti ryšį. Atsiminkite – visiems reikia bendravimo.

4. Neatleidžiate jus įskaudinusiems žmonėms.

Natūralu supykti ant to, kas įžeidžia jūsų jausmus. Bet jei žmogus nuoširdžia gailisi, atsiprašo, nuoskutų puoselėjimas tikrai nepadės jaustis laimingai. Moterims reikia išmokti atleisti ir paleisti. Išmokite priimti atsiprašymus, tada greitai atsigausite po patirtų įskaudinimų.

5. Negalvojate, kokį poveikį jūsų žodžiai ar poelgiai dar kitiems.

Turite teisę išsakyti, ką galvojate, niekas šito neužginčys. Tačiau jei įžeidinėsite, kritikuosite žmones, liksite viena arba dar blogiau – užsitrauksite aplinkinių neapykantą.

6. Kai pasidaro sunku, pasiduodate.

Toks elgesys tiesiog žlugdo. Viskas klostosi sklandžiai, staiga kažkas nutinka ir viskas – jūs nusprendžiate, kad daugiau nebegalite ir tiesiog pasiduodate. Taip išduodate save ir nieko tuo nepasieksite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)