Jei norite klestėti, venkite šių 5 savybių:

Didelis emocionalumas

Dažnai pačiu netinkamiausiu metu emocijos atlieka pagrindinį vaidmenį priimant sprendimus, tačiau geras verslininkas privalo to vengti. Darbe būtina kliautis faktais ir duomenimis, o ne nuotaikomis.

Esant situacijoms, kai jaučiate, jog net „kraujas venose užverda“, sustokite. Užmerkite akis ir giliai įkvėpkite. Gilus kvėpavimas padės Jums nusiraminti. Sėkmingi verslininkai geba puikiai valdyti savo emocijas, susitaikyti su nepalankiomis aplinkybėmis ir reaguoti racionaliai.

Klaidų nepripažinimas

Klysta visi. Visgi, tolimesnės pasekmės priklausys tik nuo Jūsų. Jeigu leisite savo ego „paimti“ viršų, labiausiai nuo to nukentės būtent verslas ir geras įmonės vardas. Pasirinkus klaidingą strategiją arba pasitikėjus netinkamu asmeniu, pripažinkite tai ir judėkite pirmyn. Ilgi svarstymai ir santykių aiškinimasis tik pablogins situaciją. Surinkite visus reikiamus duomenis ir veikite greitai. Mokykitės iš savo klaidų.

Nesugebėjimas atsirinkti teisingų sprendimų

Klaidingi patarimai – vienas dažniausiai pasitaikančių palydovų verslininkų kelyje. Bet juk yra ir tokių, kurie gali įnešti svarbų indėlį į veiklos plėtrą. Tačiau naudingi pasvarstymai bei komentarai dėl esamos situacijos gali likti neišgirsti.

Tai nulemia pačios įvairiausios priežastys, o pagrindinės jų yra egocentrizmas ir nesugebėjimas pripažinti kito žmogaus nuomonės. Bet kokiu atveju, Jūs praleidžiate puikią galimybę išmokti kažką naujo iš žmogaus, kuris galbūt jau tai „perėjo“ ir „išgyveno“.

Pavydas

Gyvename skaitmeniniame amžiuje, pasitelkiant socialinius tinklus bei kitus naujienų portalus greitai pastebime verslininkų sprendimus, susilaukusius didžiulės sėkmės. Kai konkurentai praneša apie savo pergales viešai, tampa itin paprasta pasimesti nepasitenkinimo rūke.

Tokiu atveju Jūs daug laiko iššvaistote svarstydami, kaip jiems pavyko pasiekti tokios pergalės ir kodėl tai nutiko ne Jums.
Pavydas yra Jūsų verslo žudikas ir viena pagrindinių priežasčių, kodėl nukrypstate nuo tikslo. Nors tai normali žmogaus būsena, tačiau jį galima kontroliuoti. Neleiskite, kad konkurentai stabdytų Jūsų verslo augimą.

Nemokėjimas prisitaikyti prie pasikeitusių aplinkybių

Rizikos ir nesėkmės yra neatsiejama verslo savybė. Jos išmoko budrumo ir suteikia galimybę augti. Natūralu norėti pabėgti po pirmosios nesėkmės, bet tai nepadės Jūsų verslui klestėti. Nuosmukiai yra sunkūs, bet jie neturėtų palaužti siekio judėti toliau.

Jūsų asmenybė yra tai, kas priverčia klientus norėti su Jumis dirbti. Nesistenkite tapti kuo nors kitu, tiesiog išmokite veikti ryžtingai ir racionaliai, kuomet to prireikia.

Apie asmenybės augimą jau kalbama daug metų ne be priežasties, tai iš tiesų veikia. Skaitykite įkvepiančias knygas, žiūrėkite filmus, kurie informuoja ir išmoko naujų dalykų. Neleiskite sunkumams atimti iš Jūsų puikių verslo metų.

„Kuomet yra noras tobulėti bei ugdyti savo asmenybę, visada atsiras ir priemonių, kaip tai padaryti. Man ne kartą teko dirbti su įmonių vadovais, kuriems trūko kompetencijos spręsti organizaciją ištikusias problemas. Tokiems verslininkams geriausia išeitis – investuoti į save: skaityti specifines knygas, lankytis seminaruose bei siekiant greitų ir užtikrintų rezultatų, samdytis konsultantus, kurie padės paruošti aiškią strategiją dėl tolimesnių veiksmų“ – teigia pardavimų ir rinkodaros sistemų kūrėjas, „63 Wire Marketing“ direktorius Romualdas Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)