1. Bendravimas

Jeigu užsiimate individualia veikla ir neturite darbuotojų, su kuriais reikėtų bendrauti, gali atrodyti, kad bendravimas tokiu atveju apskritai nėra svarbus. Bet ir tokiu atveju būtina laikytis tam tikrų bendravimo taisyklių, kadangi tenka palaikyti ryšį su klientais elektroniniu paštu ar telefonu. Taip pat turite užtikrintai žinoti, kad per jūsų tinklalapį ar socialinės žiniasklaidos profilius siunčiama žinia yra tokia, kokią norite pasiųsti.

Jeigu vis dėlto darbuotojų turite, tuomet bendravimas dar svarbesnis. Pagaliau, prasti bendravimo įgūdžiai, jeigu jie paprasčiausiai nesupranta jūsų nurodymų, gali lemti sumažėjusį personalo darbo našumą, taip pat žemą moralę ir didesnę klaidų tikimybę.

Patarimai, kaip patobulinti: Net jeigu nesate labai kvalifikuotas bendravimo srityje, atkreipkite dėmesį į tai, kaip žmonės reaguoja į jus – tai padės suprasti, ar jūsų žodžiai juos pasiekia. Vos tik pradedate kalbėti, išvystate suglumusius žvilgsnius? Tuomet paklauskite pašnekovo, ar jis suprato, ką pasakėte ir suteikite galimybę jam paprašyti paaiškinimo.

2. Įvaizdžio stiprinimas

Kalba eina apie asmeninio ir verslo įvaizdžio stiprinimą. Nesvarbu, ar siekiate įtvirtinti savo verslą, ar tapti ekspertu savo pramonės šakoje, žinojimas, kaip tai padaryti internete, gali atnešti jums neabejotiną sėkmę.

Įvaizdžio stiprinimas prasideda nuo aktyvaus dalyvavimo socialinėje žiniasklaidoje ir jis formuojamas publikuojant informaciją savo ir ne savo svetainėse. Atkreipkite dėmesį, kad prastas turinys gali pakenkti įvaizdžiui. Labai svarbu žinoti, kaip perduoti turinį, ko nori jūsų tikslinė auditorija ir kas jai bus vertinga.

Patarimai, kaip patobulinti: Negimėte rašytoju arba manote, kad bendravimas socialinėje žiniasklaidoje – pernelyg sudėtingas dalykas? Darykite viską pamažu, žingsnis po žingsnio. Parašykite tinklaraštyje po vieną žinutę per savaitę arba pasamdykite rašantį žmogų, kuris padarys tai už jus. Kai pradėsite įgauti pasitikėjimo, rašykite daugiau ir dažniau – pamatysite, pasekėjų skaičius sparčiai ims didėti.

3. Pardavimai

Gal jūs ir nesate pardavimų vadybininkas, tačiau faktas, jog turite verslą, byloja viena – jūs privalote parduoti. Net jeigu turite puikią pardavimų komandą, kuri tobulai susitvarko su visais jūsų kompanijos pardavimais, tačiau kiekvieną dieną, kai deratės su tiekėju ar bandote kažką įtikinti kažką padaryti, įžengiate į pardavimų sferą.

Patarimai, kaip patobulinti: Yra daugybė strategijų, kaip parduoti nepardavinėjant. Pagalvokite apie savo pokalbius su potencialiais klientais. Daugiausia apie tuos, kurie nepareikalavo milžiniškų pastangų įtikinti, kad jie pirktų jūsų prekę ar paslaugą. Juk tuomet visas dėmesys buvo sutelktas į siekį padėti potencialiam klientui rasti problemos sprendimą.

Taigi, jei dėmesį sutelksite ne į pardavimą, o į pagalbą, visas pardavimų procesas kels jums daugiau pasitikėjimo, vadinasi, išaugs ir pardavimai.

4. Strategija

Kalbant apie verslą, dažniausiai sutelkiamas dėmesys į einamąjį momentą, kadangi tokie rezultatai akivaizdžiausi. O kaip dėl bendresnio vaizdo, ilgalaikių iššūkių ir tikslų? Ar dažnai susimąstote apie tai?

Būtina nuolat stebėti savo verslo strategiją ir kvalifikuotai vertinti, kaip ši strategija „įsipaišo“ rinkoje ir konkurencinėje kovoje – tik taip galite tikėtis augimo ir konkurencingumo.

Patarimai, kaip patobulinti: Skirkite laiko paprastoms svajonėms apie tai, ko norite. Ką norėtumėte pasiekti? Kokia jūsų vizija? Kaip iš ten, kur esate dabar, nueiti iki ten, kur norėtumėte būti?
Iškelkite tikslus, o paskui sudarykite veiksmingą planą, kaip tuos tikslus paversti realybe. Ir niekada nepamirškite savo tikslų. Tegul jie bus jūsų kelrodė žvaigždė, į kurią žvelgsite nuolat, ką bedarytumėte.

5. Finansai

Nors jums nereikia būti diplomuotu finansų analitiku, kad galėtumėte sėkmingai vadovauti verslui, tačiau vis tiek privalote gerai išmanyti savo finansinę situaciją, pelno maržas ir grynųjų pinigų srautus. Kuo geriau visa tai suprasite, tuo bus didesnis jūsų pasitikėjimas, vadinasi, ir geresni priimami sprendimai.

Puiku, jeigu turite buhalterį, galintį sutvarkyti visus finansinius reikalus, tačiau neleiskite jam visiškai atriboti jūsų nuo šių reikalų. Turite iš tikrųjų suprasti, kur keliauja jūsų pinigai. Jūsų pareiga suvaldyti išlaidas, optimizuoti efektyvumą ir rasti būdų pajamoms augti.

Patarimai, kaip patobulinti: Pradėkite tobulėjimą šioje srityje skirdami šiek tiek laiko savo apskaitos sistemai. Čia galite daug sužinoti apie savo pelną ir nuostolius, vidutines kliento pajamas ir išlaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)