Kas antras darbuotojas (51 proc.) geriau gautų mažiau pinigų, bet dirbtų patinkantį darbą, tačiau beveik tiek pat dirbančiųjų geriau dirbtų nepatinkantį darbą, bet uždirbtų daugiau, rodo darbo paieškos portalo CVbankas.lt atliktos apklausos rezultatai.

Paklausti, kaip šiemet keitėsi jų gaunamas atlygis, pusė portalo respondentų teigia, kad šiemet atlyginimas buvo stabilus. Tačiau kiek daugiau nei trečdalio (36 proc.) atlygis už darbą sumažėjo. Didesniais atlyginimais džiaugtis galėjo kiek daugiau nei dešimtadalis darbuotojų.

Dauguma darbuotojų gauna bazinį atlyginimą be jokių priedų (47 proc. respondentų). Apie trečdalį darbuotojų atlyginimą sudaro ne tik pagrindinis bazinis atlyginimas, bet ir priedai nuo rezultatų, dar penktadalis įvardija, kad jų atlygis už darbą kitoks, tačiau neįvardija, koks. Vienas procentas apklausos dalyvių sukonkretina, kad jų atlygį sudaro bazinis atlyginimas ir priedai dovanų čekiais.

Apie 2000 Lt arba apie 3000 Lt (atskaičius mokesčius) – tokie daugumos darbuotojų svajonių atlyginimai, būtent tokius norėtų gauti atitinkamai 28 proc. ir 27 proc. atliktos apklausos dalyvių. Dar 17 proc. respondentų svajoja apie 1500 Lt atlygį. Kiek daugiau nei dešimtadalis norėtų uždirbti daugiau nei 5000 Lt.