1. Jei norite turėti energijos, privalote taisyklingai maitintis. Tai galioja ir maratono bėgikams, ir darbuotojams, kurie nori dirbti pilnu pajėgumu. Jei namuose valgote sveiką subalansuotą maistą, vienas kitas retsykiais darbe suvalgytas šokoladukas nepadarys didelės žalos.

2. Kad gerai funkcionuotų smegenys ir kūnas, nepamirškite gerti daug vandens. Žinoma, ryte galite pasimėgauti puodeliu kavos, arbatos ar sulčių, bet likusią dienos dalį nuolat gurkšnokite vandenį.

3. Saikingas sportas padės pagerinti nuotaiką ir sustiprinti raumenis. Jei išlaidų ir pajamų skaičiavimas varo į neviltį, imkitės skaičiuoti atsilenkimus - endorfinai pagerins nuotaiką ir suteiks žvalumo.

4. Ne visiems žmonėms pavyksta lengvai užmigti ir puikiai išsimiegoti. Jei kankina nemiga, išbandykite šiuos patarimus: likus 2-3 valandoms iki miego nevalgykite, negerkite alkoholio ir nežiūrėkite televizoriaus; po vakarienės atsipalaiduokite - pasivaikščiokite, pamedituokite ar paskaitykite gerą knygą; audringas diskusijas palikite rytui.

5. Neleiskite sau pervargti, reguliariai darykite pertraukėles. Akių pervargimas ir karpalinio (riešo) kanalo sindromas - dvi dažniausios darbinės traumos. Saugokite savo sveikatą, nes tik būdami sveiki galėsite produktyviai dirbti.

6. Atostogauti yra privaloma. Poilsio jums reikia kur kas labiau nei apmokamų viršvalandžių. Nebūtina išsirengti į tolimą kelionę - puikiai pailsėti galite kaime, sode ir netgi namuose. Jei norite būti energingi ir produktyvūs, privalote skirti laiko poilsiui.

7. Geri santykiai su aplinkiniais padeda kopti karjeros laiptais, padidina laimės ir pasitenkinimo darbu pojūtį. Neseniai atlikti tyrimai patvirtino, kad laimė yra užkrečiama. Jei žmonėms bus malonu su jumis dirbti, padidinsite savo galimybes išlaikyti esamą darbą ar lengviau susirasti naują.

8. Gebėjimas derinti šeima ir karjerą rodo, kad mokate efektyviai dirbti, valdyti laiką ir žmones, nustatyti ribas ir išlaikyti sveiką savigarbos lygį. Žinoma, kartais tenka prisiimti papildomų pareigų, tačiau neleiskite savęs laikyti kvaileliu, kuris nemoka pasakyti “ne” ir nuolat pluša už tris, nesulaukdamas nei atlygio, nei padėkos.

9. Atkakliai siekite savo karjeros tikslų. Jei norite, kad jums sektųsi, turite aiškiai žinoti savo tikslus, prisijungti prie šiuos tikslus palaikančių profesinių grupių ir nuolat sekti srities, kurioje dirbate, naujienas.

10. Stebėkite ir vertinkite savo progresą. Užsirašykite, ką jau įgyvendinote, ir ką norėsite įgyvendinti ateityje. Paskaičiuokite, kiek laiko prireiks, kad pasiektumėte savo tikslų. Norite turėti daugiau atsakomybės? O gal atėjo laikas prašyti didesnio atlyginimo? Progreso įvertinimas padės pamatyti, kur esate, o tada jau galėsite priimti atitinkamus sprendimus.

11. Nuolat tobulinkitės - tai suteiks jums daugiau pasitikėjimo savimi. Įgykite laipsnį, užsirašykite į kursus, dalyvaukite seminaruose. Kuo daugiau žinių turėsite, tuo didesnės bus jūsų karjeros galimybės. Be to, įrodyta, kad naujų įgūdžių mokymasis gali sumažinti Alzheimerio ligos riziką.

12. Neužmikite ant laurų. Jei išmokote viską, ką galėjote, ir savo kompanijoje pasiekėte viską, kas įmanoma, galbūt atėjo laikas pasidairyti kitur? Žinoma, krizės metu niekam nesinori mesti gero darbo, bet kada nors situacija pagerės, o jūs būsite pasiruošęs žengti kitą žingsnį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją