Jei jaučiate, kad jūsų gyvenimas ne toks, kokį įsivaizdavote, vertėtų padaryti atitinkamas išvadas apie pokyčių svarbą.

Ruwoman.delfi.lv pateikia psichologo rekomendacijas apie tai, kaip ilgam pagerinti savo kasdienybę ir pasiekti visko, ko tik norite!

Nepirkite abonemento į sporto klubą, jei žinote, kad jo nepanaudosite. Neleiskite pinigų ir nesigadinkite nervų (jus neišvengiamai lydės kaltės jausmas dėl tingėjimo) tam, kas jums netinka. Geriau pamąstykite, kokie pratimai ir kokia būtent fizinė veikla jums teikia daugiausiai džiaugsmo – jai ir skirkite savo laiką.

Nebesusitikinėkite su žmonėmis, kurie nesuteikia jums teigiamų emocijų. Atėjo laikas atsikratyti savo pareigingumo ir mandagumo, ir pasirūpinti savo poreikiais.

Išsivaduokite nuo netikrų draugų. Jei kažkas nuolat verčia jus jaustis dėl kažko kaltu, kritikuoja visus jūsų poelgius ir sprendimus, ir nepadeda jums, kai iškyla sunkumų, vargu ar tokį žmogų galima vadinti draugu.

Ištarkite griežtą „Ne“ pagiringoms darbo dienoms. Žinoma, malonu susitikti su draugais svaitės viduryje ir išgerti taurę vyno, bet jei kitą dieną sugadina nemalonios pagirios, išvados peršasi pačios. Nesumažinkite savo savivertės ir išmokite susitikti su draugais tiesiog šiaip, kad susitikimai nevirstų neplanuotais vakarėliais iki ryto.
Skaitykite knygas! Bent vieną knygą per mėnesį – tai ne taip ir daug. Ieškokite įkvėpimo geroje literatūroje.

Taupykite pinigus kelionėms. Neimkite paskolų tolimoms kelionėms, verčiau planuokite atostogas iš anksto ir tinkamai įvertinkite savo finansines galimybes.

Nustokite sau meluoti dėl to paties vienintelio žmogaus. Jei santykiai nesiklosto daug metų, mažai tikėtina, kad ateityje kažkas pasikeis.

Paskambinkite tėvams, močiutėms ir seneliams. Dažniau jiems priminkite, kad juos mylite.

Be to, nepamirškite džiuginti savo antrosios pusės. Ypač jei iš jo (jos) gaunate malonių siurprizų ir palaikymą.

Pinigus investuokite į įspūdžius, jausmus ir prisiminimus, o ne daiktus. Eikite į koncertus, parodas, ekskursijas, keliaukite po pasaulį. Aukokite labdarai, nepirkite begalės naujų drabužių ir nenaudingų daiktų.
Kartais save palepinkite. Kasdieniame bėgime lengva pamiršti apie savo gerovę ir poreikius. Neleiskite sau pamiršti apie save.

Nusibrėžkite profesionalius tikslus ir jų siekdami darykite viską, kas įmanoma. Nebijokite prisiimti daugiau atsakomybės ir mesti iššūkį sau. Naudokitės visomis galimybėmis.

Su draugais ir artimaisiais bendraukite tiesiogiai, o ne internetu ar telefonu. Gyvas bendravimas – raktas į sėkmę visuose santykiuose.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)