Nesupainiokite – tai nėra manipuliavimas kitais siekiant priversti juos šokti pagal savo dūdelę, tai tiesiog būdai, padedantys pagerinti komunikaciją ir santykius su kitais žmonėmis, rašo lifehack.org.

1. Kai atsakymas netenkina, žiūrėkite pašnekovui į akis

Kartais mums nepatinka atsakymas į mūsų klausimą, o kartais jo nesuprantame. Vietoj to, kad pakartotumėte klausimą ar užduotumėte kitą klausimą, įdėmiai pažiūrėkite pašnekovui į akis. Pašnekovas pasijus įspraustas į kampą, pajus spaudimą ir tai privers jį plačiau paaiškinti, ką turėjo omenyje.

2. Kai kas nors kelia balsą, išlikite ramūs

Iš paskutiniųjų stenkitės išlikti ramūs. Žmonės dažniausiai kelia balsą, kai supyksta, ir jūs savo elgesiu galite net ir nenorėdami išprovokuoti pyktį. Dažniausiai pyktis labai greit praeina, ir jį pakeičia kaltė – jei į pyktį neatsakysite pykčiu ir nerėksite, rėkiantysis pirmas paprašys atleidimo.

3. Atsisėskite arčiau agresoriaus, kad išvengtumėte atakos

Jei einate į susirinkimą ir žinote, kad teks būti viename kambaryje su agresyviu žmogumi, arba žinote, kad diskusija gali būti audringa ar kad jūs galite sulaukti neigiamos kritikos, išdrįskite atsisėsti šalia to žmogaus. Jums bus nejauku ir nemalonu, bet ne tik jūs taip jausitės. Prieš jus nusiteikęs asmuo taip pat jausis nepatogiai, o tai sumažins agresiją, kurią jis (ji) planavo nukreipti prieš jus.

4.Jei norite būti populiarus (-i), stenkitės įsiminti kiekvieno žmogaus vardą

Jei norite būti populiarus (-i) tarp savo bendraamžių ar bendradarbių, įpraskite kreiptis į kiekvieną žmogų vardu. Žmogus, į kurį kreipsitės vardu, iškart pasijus ypatingas ir išskirtinis, tad jūs jam paliksite gerą įspūdį.

5. Pajutę stresą ar nerimą, užsirašykite savo mintis

Visi mes retkarčiais jaučiame stresą ar nerimą. Užsirašykite savo mintis ir jausmus į užrašų knygelę ar sąsiuvinį ir jį užverskite. Norite tikėkite, norite – ne, bet po tokios iškrovos daug lengviau susikoncentruosite į darbą, nes pasidalinus savo jausmais našta protui sumažėja.

6. Kai negalite priimti sprendimo, sumažinkite pasirinkimų kiekį

Daugelis žmonių mano, kad geriau turėti daugiau pasirinkimo variantų ir daugiau informacijos, tad jie ją ir renka, kaupia. Tačiau kai informacijos per daug, ji mus paralyžiuoja. Tyrimai parodo, mes vienu metu galime aprėpti ir apsvarstyti tik keturis variantus, kad iš jų išsirinktume vieną. Jei norite veiksmingai priimti sprendimus, apsiribokite tik keliais variantais vienu metu. Tai leis apsvarstyti kiekvieną jų, be to, suteiks daugiau erdvės prieš pereinant prie kito variantų rinkinio.

7. Tinkama laikysena didina pasitikėjimą savimi

Šis psichologinis triukas tinka ir darbinėje, ir laisvalaikio aplinkoje. Jis gali radikaliai pakeisti jūsų santykius su priešinga lytimi ir padėti kopti karjeros laiptais. Kaip įgyti pasitikėjimo savimi, paklausite? Veiksmingiausias būdas yra pakeisti savo laikyseną. Jei leisite sau užimti daugiau erdvės, tikėtina, kad pajusite ir didesnį pasitikėjimą savimi. Tai vadinama „jėgos kalba“.

8. Užtikrintas būdas laimėti „akmuo, žirklės, popierius“ žaidimą

Tai labai intriguojanti gudrybė. Prieš pat žaisdami šį visiems žinomą žaidimą, užduokite savo oponentui klausimą. Tai kažkiek išmuš oponentą iš vėžių ir labai tikėtina, kad jis (ji) parodys „žirkles“.

9. Prašykite pagalbos taip, kad žmogus jaustų ne kaltę, o savo reikalingumą

Jei jums reikia pagalbos, kreipkitės į reikiamą žmogų tokia fraze: „Man reikia tavo pagalbos.“ Žmonėms patinka jaustis reikalingais, niekas nemėgsta jausti kaltės. Jei pokalbį pradėsite minėta fraze, didesnė tikimybė, kad gausite reikiamą pagalbą.

10. Prieš spausdami ranką kitiems, patrinkite savo rankas, kad sušiltų

Ar žinojote, kad šaltos rankos siejamos su nepasitikėjimu? Prieš liesdami kitą žmogų ar spausdami jam (jai) ranką, įsitikinkite, kad jūsų rankos šiltos. Šiltos rankos skatina draugišką atmosferą.

Kitos psichologinės gudrybės

Jei manote, kad nerūpite konkrečiam žmogui, paprašykite jo arba jos paskolinti jums savo rašiklį ar pieštuką.

Jei nepavyksta atsikratyti galvoje skambančios dainos, pamėginkite prisiminti jos pabaigą.

Jei norite, kad šalia esantis žmogus jums padėtų nešti nešulius, perduokite jam juos kalbėdami. Didelė tikimybė, kad beklausydamas jūsų žmogus nė nesuvoks, kad jam kažką duodate, ir tiesiog paims.

Kai su kuo nors susipažįstate, stenkitės įsižiūrėti, kokia jo (jos) akių spalva. Šios informacijos vėliau nenaudosite jokiems tikslams, svarbiausia tiesiog įsižiūrėti – taip užtikrinsite optimalų akių kontaktą. Pašnekovui sudarysite draugiško ir pasitikinčio savimi žmogaus įspūdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)