1. Išmok mylėti save tokį, koks esi.

Tai nereiškia, kad neverta stengtis patobulinti charakterį, tai reiškia, kad keitiesi ne iš neapykantos sau. Keitiesi, nes myli save.

2. Sužinok, koks esi, nepriklausomai nuo žmonių nuomonės.

Žmonės sakys, kad esi per stambus, kad tavo dantys nepakankamai balti, kad per mažai uždirbi ar kad tau reikėtų siekti karjeros vienoje ar kitoje srityje. Kartais tie įkalbinėtojai gali būti artimieji. Sužinok, koks esi, tada iš karto pasidarys aišku, kokiu keliu pasukti.

3. Išmok su dėkingumu priimti atstūmimą.

Ar kvieti į pirmą pasimatymą, ar siunti knygos rankraštį, nemalonu sulaukti neigiamo atsakymo. Jei taip nutinka, susitaikyk su pralaimėjimu ir gyvenk toliau. Nešvaistyk energijos, orumo, įžeidinėdamas žmogų, kurio pritarimo kadaise taip troškai, vien todėl, kad jo nesulaukei. Pačiam bus skaudžiau, be to, atrodysi visiškas kvailys.

4. Nustok laukti, kad kepti karveliai patys skris į burną.

Taip nutikti gali tačiau tobulas vaikinas ar svajonių darbas neišdygs prie durų lyg užsakyta pica. Negalima sėdėti namuose ir stebėtis, kodėl nesusitikinėji su roko žvaigžde. Jei nieko nedarai, neartėji prie tikslo.

5. Išmok ginčytis be pykčio.

Nereikia įžeidinėti žmonių, su kurių nuomone nesutinki. Jei pateiki faktus, o tave įžeidinėja, kitą rytą tu ramia sąžine žiūrėsi į veidrodį.

6. Įsisąmonink, kad gyvenimas trumpas.

Mano tėvas mirė, nesulaukęs nė 60-ies metų. Jis aistringai mėgo muziką, kol nesirgo dainavo viename ansamblyje. Jis tikrai galėjo išgarsėti. Prisimenu jį kas kartą, kai kyla noras tuščiai panaršyti internete. Gyvenimas trumpas. Iki mirties noriu padaryti viską, kas įdomu ar svarbu.

7. Įsisąmonink, kad gyvenimas ilgas.

Laimė galiojimo pabaigos neturi. Visada gali kažkuo susidomėti, visada gali įsimylėti ir sukuri šeimą. Visada gali siekti svajonių įgyvendinimo. Neleisk aplinkiniams, visuomenei spręsti, koks turi būti tavo gyvenimas. Nėra jokių amžiaus apribojimų. Pajunti, kad nori, imi ir darai.

8. Suprask, kad žmogaus išsilavinimas, odos spalva ir pan. – toli gražu ne viskas.

Iki 30 metų tikriausiai suprasi, kad pasaulis spalvingas, o žmonės turi įvairių bruožų, įvairių pusių. Na nebent ketini nugyventi gyvenimą homogeniškoje vienodai atrodančių, panašiai galvojančių ir panašiai gyvenančių žmonių grupėje.

9. Pagyvenk toli nuo vietos, kurioje užaugai.

Bent kažkiek laiko. Išvažiuokite toli nuo tėvų, nuo draugų. Kai išvykau iš gimtųjų vietų, atradau dalį savęs, apie kurią anksčiau nė nenutuokiau. Nesvajojau apie laipiojimą po kalnus, apie ėjimą po kriokliu, bet išvykęs toli nuo namų supratau, kad yra daugybė dalykų, kuriuos norėčiau išbandyti.

10. Leisk sau elgtis kaip vaikui.

Pameni, kaip ištiesdavai rankas į šonus ir sukdavaisi ratu, kol visiškai apsisukdavo galva? Ar nusirisdavai nuo kalvos? Kaip valgydavai tirpstančius ledus karštą vasaros dieną? Plikomis rankomis gaudydavai žiogus?

Viso šito nereikia pamiršti, tai įneša džiaugsmo, magijos į gyvenimą. Kai sukanka 20, viskas atrodo baisiai rimta – skubi susirasti darbą, sukurti šeimą, susilaukti vaikų ir t.t. Pamiršk skubėjimą. Kartais leisk sau pabūti vaiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)