Jie ne tik pagerina dirvos derlingumą, bet ir turi fitoncidinių savybių, t. y. apsaugo augalus nuo ligų ir kenkėjų. Šie augalai iš gilesnių dirvos sluoksnių dėl savo stiprios šaknų sistemos perneša maisto medžiagas į viršutinį dirvos sluoksnį. Taip pat jie nepasisavinamas maisto medžiagas paverčia pasisavinamomis.

Dengiamųjų kultūrų pasirinkimas labai didelis: lubinai, žirniai, facelijos, avižos, rugiai, kviečiai, miežiai, saulėgrąžos, garstyčios.

Pasėkite žieminių rugių

Šiltnamyje auginami vienos rūšies augalai nualina dirvožemį, jame ima veistis pelėsiai ir kiti kenkėjai, pablogėja žemės agrofizinės savybės. Po derliaus nuėmimo šiltnamyje pasėkite žieminius rugius. Sudygusius augalus galite uždengti sniegu, bet to daryti nebūtina. Jie peržiemos, o pavasarį, kai tik bus galimybė, juos perkaskite.

Šiltnamio žemę gerai dezinfekuoja žieminiai ir vasariniai rapsai, baltosios garstyčios. Jie pagerina dirvą ir naikina patogeninę mikroflorą. Ankštiniai augalai ypatingi, nes praturtina dirvą maisto medžiagomis, bet dirvą dezinfekuojančių savybių neturi.