Prekybos tinklo RIMI inicijuojamas socialinis projektas „Šeimos pietūs“ siūlo kartu su laukus užpildančiais žiedais skleistis ir visos šeimos kūrybiškumui. Originaliais ir praktiškais, drauge su visa šeima sukurtais stalo serviravimo pavyzdžiais dalijasi prie „Šeimos pietų“ projekto prisijungusi tinklaraščio „TenKurNamai“ autorė, interjero dekoratorė Sigita Petrunina.

Žydinčios gėlės – tikra namų puošmena bet kuriuo metų laiku, tačiau vasarą gamta padovanoja mums pačių gražiausių žiedų, kurių galime rasti ne tik gėlių parduotuvėse. Drauge su vaikais prisiskinkite gėlių, kuriomis šiuo laiku išmargintas kiekvienas sodas, o jei neturite nuosavo gėlių darželio, dabar kaip tik tas metas, kuomet pievose rasite įvairiausių žiedų – nuo mėlynųjų lubinų ir rugiagėlių iki ryškiai raudonų aguonų ar baltų ramunėlių, iš kurių galite sukurti gražiausias puošmenas, ne tik keliančias pasigėrėjimą, bet ir skleidžiančias malonų kvapą.

„Šeimos pietūs – tradicija, kuri vis dažniau suranda vietą naujuose namuose. Smagiai ir naudingai praleisite laiką su artimaisiais, jei šeimos pietums kruopščiai ruošitės visi drauge. Susiburti ir praleisti daugiau laiko prie pietų stalo norėsis tuomet, kai susikursite jaukią ir malonią aplinką. Būtent šiltuoju metų sezonu kaip niekada lengva papuošti namus ir tam tikrai nereikės ilgai vargti ieškant ir perkant papildomų dekoracijų elementų. Gėlių gausa leidžia pamerkti namuose ne vieną puokštę, gyvomis gėlėmis papuošti ne tik šventinių, bet ir kasdienių šeimos pasisėdėjimų vietą“, – teigia interjero dekoratorė Sigita. Šį kartą stalo dekoracijų idėjos skleidžiasi pačiomis įvairiausiomis spalvomis, kurias tik galime sutikti gamtoje.

Užduotis Nr. 1: Ledukai su gėlių žiedais

Originaliems šaldytų gėlių vandens kubeliams jums prireiks ledukų formelių ir keleto augalų žiedų ar lapelių. Geriausia rinktis valgomas gėles, tam labiausiai tinka našlaitės, medetkos, vaistinės ramunėlės, mėtų, melisų ar čiobrelių lapeliai. Į kiekvieną ledukų šaldymo indelio skyrelį dėkite po žiedą ar kelis, užpilkite vandeniu ir užšaldykite kaip įprasta. Tokiais ledukais galite atšaldyti įvairius gėrimus ar vandenį, vaikams patiks stebėti kaip jie tirpsta.

Užduotis Nr. 2: Vaza gėlėms iš konservų dėžutės

Kartais vasaros vaišės vyksta tokiose vietose, kur stiklinės vazos nedera prie aplinkos arba yra nepatogios naudoti. Tokiems atvejams geriausia pasiruošti iš anksto – kartu su šeimos nariais atidarykite kūrybines vazų dirbtuves. Jums reikės: tuščios didesnės konservų skardinės (naudojome alyvuogių skardinę), karštų klijų ir paprasčiausios virvės. Konservų dėžutę apklijuokite virve taip, kad ji uždengtų skardinės sieneles ir neliktų tuščių tarpelių. Jei norite, galite priklijuoti papildomų dekoracijų, pavyzdžiui, akmenukų, kriauklių ar karoliukų. Tokiose išskirtinėse vazose pamerktos puokštės atrodys patraukliai ir įdomiai.

Užduotis Nr. 3: Gėlės mažuose indeliuose

Maži buteliukai ar stiklainėliai, kurių dažnai būna kiekvienuose namuose, puikiai tiks papuošti vasariškam stalui. Šie indeliai ypač tinka pamerkti vaikų dovanotoms puokštelėms. Juk dažnai būna ir taip, kad mažieji atneša vieną, bet patį gražiausią savo surastą žiedelį. Tokiems laimikiams gerai turėti jau paruoštų indelių, kad dovanotos gėlės per greitai nenuvystų ir dar kurį laiką puoštų jūsų namų stalą.

Puošybos eksperimentus pristatė S. Petrunina su šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)