Kopūstai, paprikos, svogūnai, egzotiniai vaisiai. Visa tai gali būti ne tik jūsų lėkštėje, bet ir pavirsti originalia puokšte.

„Valgomų puokščių idėja man kilo svečiuojantis pas draugus, kai pamačiau sausų gėlių ir česnakų puokštę. Daug apie tai nekalbėjome, bet kai grįžau namo, negalėjau paleisti minties, kad galėčiau kurti puokštes iš vaisių ir daržovių. Visad mėgau praktiškumą. Šios puokštės apjungia viską: kūrybą, praktiškumą, pomėgį sveikiems produktams, pomėgį gaminti maistą ir individualias dovanas, norą džiuginti kitus“, – pasakoja Karolina.

Sukurtas pirmąsias puokštes ji išdrįso parodyti feisbuke, o sulaukusi palaikymo ir susidomėjimo sukūrė atskirą „Valgomų puokščių“ paskyrą ir interneto svetainę.

Nors Karolina vis dar dirba kineziterapeute, veda individualius užsiėmimus, tačiau vis daugiau laiko skiria puokščių kūrimui. Tuo labiau, kad susidomėjimas jos valgomomis dovanomis vis didėja.

„Užsisako puokštes daugiausia moterys, tačiau dovanojamos jos visiems: nuo vaikų iki senelių, tiek vyrams, tiek moterims įvairiausiomis progomis. Produktus „Valgomai puokštei“ perku prekybos centruose, turgeliuose. Kartais tenka specialiai užsakyti tam tikrų produktų. Mielai produktus pirkčiau tik turgeliuose, iš smulkių ūkininkų, tačiau kokybė ir pasiūla nėra visada tinkama“, – sako K. Samalė.

Kaunietė prisimena, kad kartą žmonės dėl puokštės atvyko net iš pajūrio.

„Tiesiog pasiėmė puokštę ir keliavo atgal į Palangą. Man tai buvo kažkas tokio, nes važiavo tokį kelią dėl mano kuriamos puokštės. Dar vienas nelabai malonus nutikimas buvo, kai jau nešiau tris puokštes užsakovui, viena iškrito ir susigadino perpjautas Drakono vaisius. Teko labai atsiprašyti ir keliauti greitai pirkti produktus ir perdatyti puokštę“, – juokiasi Karolina.

Jos kūrinių kainos svyruoja nuo 20 iki 30 eurų. Tai priklauso nuo puokštę sudarančių produktų ir jos sudėtingumo.

„Didžiausia laimė man šioje veikloje, kad tiek daug žmonių galiu nustebinti ir nudžiuginti. Tai vienintelis svarbus dalykas man – kad ir kiti būtų laimingi“, – sako K. Samalė ir prasitaria, kad ateityje norėtų sukurti ir ypatingą puokštę nuotakai.

Lietuvės darbais susidomėjo ir užsienio žiniasklaida. Neseniai apie jos kurtas valgomas puokštes rašė Didžiosios Britanijos leidinys ir originalių menininkų idėjų ieškantis interneto portalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)