Per 1,5 tūkstančio dalyvių iš 44 pasaulio valstybių, apie 59,6 tūkstančio lankytojų iš daugiau nei 90 šalių – tokia pagrindinė šiūmetės parodos statistika. Įvykis Lietuvos floristikoje, jog floristų meka dažnai pavadinamoje parodoje dalyvauti pirmą kartą buvo pakviestas ir floristas iš Lietuvos – Marijus Gvildys. Jis tarptautinei auditorijai buvo pristatytas kaip Kanadoje, Rusijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Lenkijoje gerai žinomas floristikos mokytojas bei dizaineris.

Tris dienas jubiliejiniame floristikos šou vyko net trys demonstracijos: naujausių veislių anturių prezentacija (Best of Anthurium Unlimited), vestuvinių puokščių šou (Marry Mania) ir trijų kartų geriausių Vokietijos floristų demonstracija (Three Generations).

Marijus Gvildys savo kūrybą ir meistriškumą pristatė, kurdamas darbus apie naujas anturių galimybes floristikoje. Kartu su Vokietijos meistrais Victoria Salamon, Kathrin Gollner, Stefan Bohnenberger bei Lana Bates iš Didžiosios Britanijos, apvaliojoje, besisukančioje scenoje, Marijus Gvildys ne tik parodė save, kaip kūrybinę individualybę ir sukūrė savastingus, imponuojančius floristinius objektus, bet ir išsiskyrė mokėjimu bendrauti su auditorija, santuriu jumoru ir gėlėmis išreikštu pašmaikštavimu.

Floristikos meistrą iš Lietuvos labai palankiai sutiko ir priėme tūkstantinė profesionalų auditorija iš viso pasaulio.

Žinoma, ypač entuziastingai jį palaikė Lietuvos nacionalinės floristų asociacijos narių grupė, stebėjusi visus pasirodymus ir lankiusi parodą. Marry Mania – vestuvinių puokščių šou metu inovatyvias vestuvines puokštes pristatė Vokietijos meistrai – buvusi Vokietijos “Gėlių fėja” Victoria Salamon ir floristas – dizaineris Oliver Ferchland.

Trijų kartų geriausi Vokietijos floristai pristatė individualų požiūrį ir floristikos dizaino objektus. Gregor Lersch – vienas žymiausių pasaulio floristų dizainerių, vyriausios floristų kartos atstovas, mokytojas, kurio kursai ir demonstracijos vyksta net 32 pasaulio šalyse, pristatė įspūdingų formų objektus, kuriuose atskleidė egzotinių, ypač retų gėlių grožį.

Viduriniosios kartos atstovas – Thomas Grohnbuhl, 2010 metų Vokietijos taurės laimėtojas, 2011 metų Europos floristikos čempionato šeštosios vietos laimėtojas, savo darbais demonstravo indo formos, kuriame kuriama kompozicija, svarbą bei floristinį grožį.

Jauniausias floristikos atstovas Felix Geiling – Rasmus, kylanti Vokietijos žvaigždė, įkūnijo jaunystę ir modernumą. Jo darbai - lengvi, gracingi ir transparentiški. Trijų kartų meistrų demonstracija tapo tarsi europinės floristikos raidos apibendrinimu, o kartu įrodymu, kad floristinis dizainas stiprėja, o gėlių grožio prasmė auga.

Floristikos renginius papildė ir kitos floristikos parodos: chrizantemų kompozicijų idėjos namams bei parduotuvėms; puokščių paroda visiems metų mėnesiams ir kitos.

Parengė Lietuvos nacionalinė floristų asociacija pagal FDF pateiktą
medžiagą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją