Svetainė „Bright Side“ mėgsta dorotis su iššūkiais. Štai kodėl ji atrinko 14 naudingiausių triukų, kurie sutaupys ne tik laiko, bet ir nervų, be to, patobulins jūsų įgūdžius.

1. Jei kepate mėsainiams skirtus mėsos paplotėlius, jų viduryje padarykite duobutę. Tai sutrumpins kepimo laiką.

2. Jei norite atpjauti gražų torto gabaliuką, prieš tai pakiškite peilį po karšto vandens srove. Tai neleis kremui prilipti prie peilio ašmenų.

3. Įsmeikite purkštuko vamzdelį į citriną – taip galėsite purkšti citrinų sultis.

4. Apie porcijų dydį galite spręsti pagal savo ranką: nago dydžio porcija prilygsta vienam arbatiniam šaukšteliui (sviestui, margarinui majonezui), delnas – 100 g (mėsai ar žuviai), dvi saujos – 30 g (bulvių traškučiams, sūriems sausainiams), viena sauja – pusei puodelio (spagečiams, ryžiams, pupelėms), nykštys – vienam ar dviem šaukštams (sūriui, riešutų sviestui), kumštis – vienam puodeliui (sriubai, vaisiams, daržovėms).

5. Kad neslystų peilio rankena, užmaukite ant jos kelias gumeles.

6. Kuo plonesnė citrinos žievelė, tuo ji rūgštesnė.

7. Norėdami kuo tobuliau apkepinti dešrelę, padarykite joje mažas įpjovas.

8. Norėdami patikrinti, ar kiaušinis yra šviežias, atkreipkite dėmesį į baltymą aplink trynį. Kuo jis standesnis ir išlaikantis ovalo formą, tuo kiaušinis šviežesnis. Jei baltymas išsilieja, kiaušinis gali būti kelių savaičių senumo.

9. Prapjautas tortas neapdžius, jei dantų krapštukais prie prapjautų vietų prismeigsite duonos riekes.

10. Kiek minučių reikia virti kiaušinį?


11. Žalumynus geriau laikyti įvyniotus į aliuminio foliją – taip jie ilgesnį laiką išliks švieži.

12. Kad tobulai iškeptumėt šoninės juosteles, paguldykite jas ant aliuminio folijos. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio pagal Celcijų ir kepkite 12 minučių.

13. Norėdami pašildyti picą ir mėgautis ja, tarsi ji ką tik būtų iškepta, apipurškite ją vandeniu ir tuomet įkiškite į orkaitę.

14. Mėsos žlėgtainį pjaukite išilgai raumens skaidulų – tai neleis mėsai sutrupėti ir jūs gausite idealias riekeles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)