Šis variantas skirtas tiems, kurie mėgsta smaguriauti vynuogines sraiges: likę kiautai pasitarnauja kaip puikiausia medžiaga meno kūriniui. Manome, kad mūsų skaitytojai vakarienei moliuskus valgo nedažnai, taigi supaprastiname užduotį: prie stiklo permatomais klijais priklijuokite kriaukleles, kurias vasarą surinkote paplūdimyje.

Paprasčiausia tiems, kurių namuose gyvena koks nors sparnuotas gyvūnas: jis nuolat jus aprūpins reikalingomis žaliavomis. Likusiems teks apsilankyti paukščių fermoje. Bet kuriuo atveju natiurmorto pagrindu taps siauros gofruoto popieriaus juostelės, kurias jūs priklijuosite prie stiklo. Įstatyti į šiuos “griovelius” plunksnas bus labai paprasta.

“Reikia daugiau gerti!” Tačiau ne tai, kas papuola po ranka, o gerus vynus. Tuomet jūs galėsite sukurti nuostabų natiurmortą iš kamščių. Jų antspaudai ir įspaudai padės ne tik papuošti namus, bet ir parodys jūsų svečiams, kad turite puikų skonį ir nusimanote apie gerus vynus. Atsargiai atkimšinėkite butelius, nesugadinkite vertingos medžiagos.

Šis natiurmortas nereikalauja tokio ilgo ir kruopštaus pasirengimo. Tereikia tik pasivaikščioti miške, parsinešti keletą pagaliukų ir kruopščiai supjaustyti juos apvaliais ratukais.

Nedidelius pačius įvairiausius akmenukus apvyniokite plaušu ir prikabinkite mediniu skalbinių segtuku. O šiuos permatomais klijais priklijuokite prie stiklo. Nenaudokite per didelių akmenų, nes mediniai segtukai gali atsiklijuoti nuo stiklo.

6 meninės priemonės: pieštukai, teptukai, senoviniai plunksniniai rašikliai suformavo tvorą. Labai neįprasta ir išraiškinga. Ant galinės stiklinės sienelės juos prilaiko dvipusė lipni juostelė. Pats sudėtingiausias natiurmortas. Čia būtina ne tik surinkti reikiamą kiekį medžiagų, bet ir gražiai juos išdėlioti į ilgį pagal spalvą. Papildymas prie medinių priemonių - drožtukas pieštukams.

Jūros pajėgos. Tokio kūrinio kūrimas sustiprins ir sulipins visą šeimą: mažiausiai vieną vakarą visi praleis drauge, draugiškai statydami laivą. Tikimės, kad jūs nepamiršote, kaip iš popieriaus lankstomi laiveliai? Nebijokite, įgūdžiai greitai atsistato. Prie stiklo “flotilę” geriausia prilipinti dvipusės juostelės arba kampelių, naudojamų dedant nuotraukas į albumą, pagalba. Įgudę šio meno meistrai gali pakeisti laivelius sudėtingesniais kūriniais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją