Kaip bebūtų, renkantis foto roletus iš tiesų nesudėtinga suklysti — netinkamos nuotraukos, raštai gali tik sugadinti namų interjerą. Tad kaip pasirinkti teisingai? Pataria „HomeDilemma“ interjero dizainerė Justina Junevičiūtė ir RoletuCentras.lt vadovas Eugenijus Kuperman.

„Roletai — praktiškas ir lietuvių pamėgtas langų dekoravimo būdas. Jie saugo nuo karščio (vasarą) bei šalčio (žiemą), atstoja visas užuolaidų funkcijas, yra lengvai prižiūrimi, nekaupia dulkių, be to, gali suteikti galimybę reguliuoti į namus patenkančios šviesos kiekį“ , - pasakoja E. Kuperman. Foto roletai nuo įprastų skiriasi tik tuo, jog šiuos puošia Jūsų pasirinkta, ant roleto atspausdinta nuotrauka.

Kokiais atvejais ir kokioms patalpoms tinka šis sprendimas?

„Iš esmės foto roletai, kaip ir įprasti roletai, tinka visoms namų erdvėms, viskas priklauso nuo pasirinktos nuotraukos ir interjero. Beje, nepamirškite, jog renkantis roletus vonioje turite užtikrinti gerą patalpos vėdinimą. O visa kita — galima pritaikyti atsižvelgiant į namuose kuriamą nuotaiką, interjerą“ , - pasakoja J. Junevičiūtė.

Dizainerės teigimu, svarbiausia yra pasirinkto roleto spalviškumas, ornamentai. Ji pateikia kelis pagrindinius foto roletų derinimo patarimus skirtingiems interjerams:

Modernaus stiliaus namuose roletus reiktų derinti atsižvelgiant į pagrindinius interjero akcentus. Dizainerės teigimu, gali tikti tiek sodrios, tiek šviesios spalvos, svarbu atsižvelgti į interjere vyraujantį koloritą ir šviesos kiekį. Ornamentai turėtų būti vienspalviai arba labai abstraktūs, vos matomi, gali būti geometrinės formos, linijiniai motyvai.

Skandinaviškam stiliui rekomenduojamos pastelinės spalvos, prie baltos derinami šviesūs tonai (kakavinis, pilkas, mėtinis ir kt.). Ornamentai gali imituoti natūralius audinius (drobę, megztą audinį), taip pat tinka geometrinės, linijinės, įvairios abstrakčios formos.

Klasikiniame interjere galima naudoti prabangą kuriančias spalvas — baklažano, vyšnios, aukso. Žinoma, nepamirškite jų derinti su bendru patalpos koloritu. Taip pat tiks įvairūs klasikiniai raštai, ornamentai, net augaliniai motyvai.

Provanso namų stiliui tinka pastelinių šiltų spalvų (rausvos, smėlio, pilkšvos ir kt.) roletai, taip pat dažnai priderinami smulkūs augaliniai raštai, įvairūs gamtos motyvai, natūralių medžiagų imitacijos.

Kokius foto roletus dažniausiai renkasi lietuviai?

Roletų Centro vadovo E. Kuperman teigimu, lietuviai iš tiesų dažniausiai renkasi abstrakčių raštų ar formų nuotraukas, derina roletus prie interjero — neretai klausia patarimo ar kreipiasi su dizainerių išrinktomis nuotraukomis. Tiesa, dalis klientų foto roletais siekia „pataisyti“ pro langą matomą vaizdą — kito namo sieną ar kaimyno balkoną, tad renkasi gražių gamtos vaizdų, kelionių nuotraukas.

Kaip bebūtų, populiariausi yra vaikų kambariui skirti foto roletai. Šiuo atveju renkamasi tiek įvairių animacinių filmų herojų, tiek žemėlapių, žaismingai pateiktų abėcėlių, daugybos lentelių nuotraukas.

„Tokie roletai vaikų kambaryje atlieka ne tik užuolaidos, langų dekoro, bet ir lavinamąją funkciją“ , - pasakoja E. Kuperman.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją