Užuolaidos vis ilgėja. Vienas geriausių būdų, kaip suteikti kambariui papildomo aukščio - užuolaidas kabinti vos žemiau lubų linijos. Pasinaudokite šiuo dizainerių triuku ir pagyvinkite kambarį.

Jei planuojate naują virtuvę, nepraleiskite progos sukurti papildomos erdvės - tokios kaip atitraukiami darbastaliai ar papildomos lentynėlės.

Veidrodžiai atlieka ne tik dekoratyvią funkciją - jie puikiai atspindi šviesą ir gali padidinti erdvės įspūdį mažame kambaryje.
Stoglangiai - vienas greičiausių būdų suteikti daugiau šviesos bet kokiam kambariui, sukuriant atviros erdvės įspūdį. Tuo langai jiems negali prilygti.
Maksimaliai išnaudokite bendro vonios kambario erdvę. Kad būtų pakankamai vietos apsisukti, minimalus atstumas tarp dviejų kriauklių turi būti trisdešimt colių nuo centro iki centro. Rinkitės stumdomas duris, taip sutaupysite vietos.

Kambario apkalimas plokštėmis gali sukurti kaimiško namo įspūdį ir suteikti senoviškumo, ypač virtuvėje arba miegamajame. Ši dizaino idėja gerai tinka, kai renovuoti reikia senesnį namą, bet nenorima, kad renovacija atrodytų pernelyg „nauja“ ir netinkanti likusiai namo daliai.

Baro kėdės prie virtuvės salos ar baro - patogi vieta valgyti pusryčius ir kitus greitus patiekalus arba vaikams ruošti namų darbus, kuriems reikia tėvų priežiūros ar pagalbos.
Prieangį, įstiklintą balkoną ar didelę gyvenamąją erdvę galima paversti pusiau išorės erdve įrengiant lubų ventiliatorius, širmas ir natūralias akmens grindis. Čia tiktų sodo stiliaus baldai su vandeniui atspariomis pagalvėmis.
Priartinti prie išorės namus galima ir naudojant natūralias medžiagas. Tam puikiai tinka akmuo, medis ir įvairiausios plytelės. Kitas variantas - granitas, geležis ir bambukas.
Viena ryškiausių dabartinių namų dizaino tendencijų - „lankstus“ patalpų išplanavimas. Tradiciškai suplanuoti atskiri gyvenamieji ir valgomieji kambariai pakeičiami didžiulėmis šeimos zonomis, kurie šeimos gyvenimui suteikia daugiau lankstumo.

Planuojant kompiuterio stalą, reikia turėti omenyje, jog reikės bent 24 colių pločio darbo paviršiaus, nebent naudojatės nešiojamuoju kompiuteriu. Tačiau popieriams ir dokumentams pravers ir dar daugiau vietos.

Gyvenamojo kambario suplanavimas toks pat svarbus, kaip ir spalvų paletės pasirinkimas. Kad ši užduotis būtų kiek lengvesnė, nusibraižykite grindų planą ir nusistatykite jame vietą baldams. Paieškokite jiems tinkamiausių vietų, kol apsispręsite dėl jums patogiausių.
Perskyros padeda sukurti atskiras erdves namuose ir gali būti laikinos arba fiksuotos. Tai gali būti sienos, stiklo perskyros, durys ar net židiniai. Žemos perskyros yra dar geresnės, nes visa erdvė tokiu būdu lieka atvira.
Erdvę gali užgriozdinti galybė nesutvarkytų daiktų. Planuodami savo gyvenamąją erdvę, sudarykite sąrašą visų daiktų, kuriuos jums reikia susidėti. Apgalvokite viską, nuo muzikos grotuvų iki vaikų žaislų dėžių. Nepamirškite ir knygų bei kolekcinių daiktų.

Dažnai suplanavus kambarių erdvę nepakanka vietos kasdieniams daiktams ir kambariai užverčiami nereikalingu šlamštu. Jei atkreipsite į tai dėmesį nuo pat pradžios, visi daiktai susiras savo vietą.
Nebaigta rūsio dalis - puiki vieta laikyti vyno atsargas. Ten žemesnė temperatūra ir nedaug šviesos.

Planuodami virtuvę, nepamirškite gaminimo erdvės tarp šaldytuvo kriauklės. Čia geriausia susidėti visus ingredientus ir virtuvės įrenginius.

Jei norite virtuvės su sala, apgalvokite siauros salos variantą. Taip gausite ir papildomą paviršių darbui virtuvėje, ir neužgriozdinsite visos patalpos.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)